На МКС почули дивний звук з аварійного корабля NASA – що відомо

З аварійного космічного корабля NASA чутно дивний звук невідомого походження / Фото: скриншот з відео

Астронавт NASA Баррі Вілмор почув незрозумілий шум на борту аварійного корабля Starliner, через поломку якого екіпаж не може повернутися на Землю.

На борту космічного корабля NASA Boeing Starliner, який разом з астронавтами застряг на орбіті і зараз зістикований з Міжнародною космічною станцією, почули звукову пульсацію, схожу на сигнал сонара. Астронавт Баррі Вілмор повідомив про те, що відбувається, до Центру управління польотами, але фахівці NASA поки що не змогли пояснити природу сигналу.

Про це пише The Guardian.

Через неполадки на Starliner астронавти Баррі Вілмор і Суніта Вільямс, які в червні полетіли в космос на вісім днів, застрягли на орбіті на 8 місяців.

Баррі Вілмор повідомив Центр управління польотами, що він не може з'ясувати, звідки виходить звук, який чутно в динаміку на МКС. Він підніс свій мікрофон до динаміка, щоб диспетчери на Землі могли почути сигнал, що пульсує.

Фахівці NASA наразі шукають джерело та причину дивного звуку. За попередньою версією, шум від космічного корабля Starliner може бути петлею зворотного зв'язку між МКС і кораблем.

Видання зазначає, що подібні дивні звуки в космосі чули й раніше. За всю історію існування МКС було кілька випадків, коли астронавти повідомляли, що чули щось подібне. Але досі остаточного пояснення цим явищам знайти не вдалося.

Нагадаємо, астронавти Баррі Вілмор і Суні Вільямс, які змушені залишатися на Міжнародній космічній станції через проблеми з кораблем Boeing Starliner, повернуться на Землю лише в лютому 2025 року. Спочатку їхня космічна місія мала тривати всього вісім днів.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *