Біженець з України, рятуючись від поліції, намагався перетнути Ла-Манш на байдарці

Байдарка / Фото: Unsplash

Біженець спробував переплисти Ла-Манш на байдарці, але його врятували французи.

Український біженець, який, ймовірно, переховувався від британської поліції, спробував перетнути Ла-Манш на байдарці, щоб дістатися Франції.

Про це пише The Telegraph.

Спочатку втікача на каяку помітив один із перехожих на південному узбережжі Англії, і рятувальні шлюпки вирушили на його пошуки, проте знайти його не вдалося. Коли біженець досяг середини Ла-Маншу, його підібрало дослідницьке судно Marshall Art, екіпаж якого помітив, як він гребе до їхнього човна.

На той момент судно перебувало у французьких водах, тому українця доправили до Кале, де ним зайнялася місцева влада.

Газета The Telegraph опублікувала розмову між судном Marshall Art та британською і французькою береговою охороною, які намагалися з'ясувати ситуацію. Один із членів екіпажу Marshall Art зв’язався з береговою охороною в Дуврі, щоб запитати, чи відомо їм щось про каякерів у цьому районі. Екіпаж повідомив, що вони помітили каякера приблизно за 300–400 метрів від їхнього судна, і додали, що вони перебувають доволі далеко посеред Ла-Маншу, сумніваючись, що той мав би бути там за таких погодних умов. Берегова охорона у відповідь зазначила, що їм нічого не відомо про таку активність, і запитала, чи є якісь ознаки лиха.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення на Закарпатті в річці Тиса вже виявили 16 потопельників на ділянках кордону з Румунією та Угорщиною. Нещодавно рятувальники дістали з води тіло чоловіка в гідрокостюмі, ймовірно, ухилянта, який намагався незаконно перейти до Румунії.

Читайте також:

  • Все більше ухилянтів і організаторів втечі за кордон вдається спіймати у пунктах перетину: на чому ловляться
  • На Закарпатті ухилянти тікали за кордон у кареті швидкої 
  • Священник УПЦ МП на Буковині допомагав ухилянтам тікати за кордон 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *