Броня Покровського фронту: нацгвардійці показали бойову роботу українських БТР Roshel

Броня Покровського фронту: нацгвардійці показали бойову роботу українських БТР Roshel 03.09.2024 10:50 Укрінформ Які особливості нової військової техніки ЗСУ

Roshel – канадський бронетранспортер українського виробництва, який збирали поляки. Сили оборони України мають на озброєнні десятки таких машин, і одна з них є в розпорядженні 14 БРоП НГУ. Хлопці показали її бойову роботу в Мирнограді, що на Покровському напрямку. Про це йдеться в новому репортажі проєкту «Український Свідок».

Згідно з даними Deepstate (на 2 вересня 2024 року), від Мирнограда до лінії фронту – лише 5 км. На відео можна побачити місто, де ще в середині літа проживало близько 26 тисяч людей: нині воно лежить у руїнах. «Мирноград – населений пункт сільського типу, – розповідає командир протитанкового взводу з позивним “Бандерос”. – Майже всі будинки тут уже зруйновано». Його побратим «Бузік» вважає, що якщо росіяни підійдуть ближче до міста, то його спіткає доля багатьох інших міст на Донеччині та Луганщині. «Вони розтрощать Мирноград», – каже боєць.

На цьому напрямку росіяни штурмують постійно. Мирноград не є винятком. «Кладеш їх і кладеш, а вони лізуть і лізуть, мов таргани, – каже кулеметник Анатолій із позивним “Тоурег”. – Вони точно під дією якихось речовин».

Згідно із ТТХ, Roshel може бути оснащений кулеметом калібру 7.62 мм або 12.7 мм. Також на нього є змога встановити автоматичний гранатомет калібру 40 мм. Але саме на цих машинах стоять Browning та «Утьос», обидва з калібром 12.7 мм. «Машина має нічне бачення, я, наприклад, бачу всіх зайців на полях, – розповідає оператор-навідник Олександр на псевдо “Таксист”. – Але додати до нього тепловізор не завадило б. Керується БТР джойстиком, наче це якась комп’ютерна іграшка. Також є функція максимального зуму – завдяки їй я бачу, що відбувається на відстані двох кілометрів».

І, звісно ж, на цьому БТР завозять та вивозять десант. «Підвозимо дуже близько на позиції, на відстань до двадцяти метрів, – каже “Таксист”. – Туди, де вже одна хата наша, а в іншій сидить ворог. А коли стріляє “Утьос”, то все навколо розлітається, ворог навіть не висовується. Цього часу якраз вистачає, щоб хлопці змогли висадитись».

«Український Свідок»

ЗСУ Військова техніка Мирноград Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *