Дроновий бумеранг для РФ: усе, що відомо про нічну атаку безпілотників

Атака дронами на Москву / Колаж: ТСН.ua

Після атаки дронів у ніч проти 1 вересня на Московському НПЗ спалахнула масштабна пожежа.

158 безпілотників у 15 російських регіонах – неспокійною для росіян видалася перша осіння ніч. Географія ударів чимала – не лише традиційне прикордоння, а й столиця та прилеглі до неї області. Z-влада звітує про “ефективну” роботу ППО. Однак на російських енергооб'єктах спостерігали видовищне “фаєр-шоу”. Мер Москви Собянін також “збивав” безпілотники.

Всі деталі пекельної ночі на Росії дивіться в ексклюзиві TSN.UA.

Рекордна атака дронів на Росію

В ніч проти 1 вересня 2024 року невідомі безпілотники атакували Рязанську, Тульську, Воронезьку, Липецьку, Брянську, Бєлгородську, Курську та Московську області РФ. Про вибухи також повідомляли мешканці Калузької та Орловської областей. Міноборони країни-агресора звітує про збиття всіх повітряних цілей.

Однак пожежі на місцях свідчать: подекуди заводи й електростанції збивали безпілотники самотужки – власними будівлями. Чимало дронів летіло на російську столицю. Місцева влада оперативно звітувала про начебто збиття цілей.

“Бавовна” на Московському НПЗ

Також після атаки дронів у ніч проти 1 вересня на Московському НПЗ спалахнула масштабна пожежа. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на оперативні служби.

Мер Москви Сергій Собянін стверджує, що один з нібито збитих безпілотників пошкодив окреме приміщення Московського НПЗ. А от російські пабліки пишуть, що в московському районі Капотня, де розташований НПЗ, було два вибухи.

За словами мешканців Капотні та сусідніх районів, близько 07:30 пролунав один вибух, потім “хвилин через 10” було чути звуки автоматної стрілянини та другого вибуху.

Горять російські ДРЕС

Також перший день осені Тверська, як і Московська, область “відсвяткувала” видовищним фаєр-шоу. Внаслідок атаки безпілотників по російських енергооб'єктах на території Каширської та Конаковської ДРЕС почалися пожежі.

Про це пишуть російські Telegram-канали.

Губернатор Тверської області Ігор Руденя заявив, що сили протиповітряної оборони збили над містом Конаково український дрон, а загалом у цьому районі було зафіксовано 5 БпЛА.

Попри заяви влади про роботу ППО, очевидці пишуть, що на об'єктах було кілька прямих влучань. Територія навколо Конаківської ДРЕС і дороги поблизу перекриті поліцією.

Нагадаю, що в Конаково розташована одна з найбільших електростанцій у центральній частині Росії. Друга пожежа виникла на Каширській ДРЕС у Московській області. Пабліки цитують заяви місцевої влади про “спробу атаки” українських дронів. За версією влади, “жертв і руйнувань немає”. Очевидці публікують відео пожежі на Каширській електростанції. Натомість місцеві чиновники стверджують, що “пожежі не було”, але на місці працюють екстрені служби.

Пором “втомився” і пішов на дно

Ба більше, паливні цистерни на поромі “Конро Трейдер” у порту “Кавказ” прийняли естафету від нафтобази в Ростовській області. В Мережі пишуть, що це був такий єдиний великий пором, який функціонував між Керчю та РФ. І ключове слово – БУВ. Бо ворожий пором “Конро Трейдер” у порту “Кавказ” у Краснодарському краї РФ уразила українська ракета.

Знищення судна офіційно підтвердили у Військово-морських силах України і додали, що ліквідація ворожого порома має послабити потенціал армії РФ на фронті. Про це в ефірі “Радіо Свобода” сказав речник ВМС Дмитро Плетенчук. Він зауважив, цей пором є одним з важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил.

Додамо, що перший день осені Тверська та Московська області “відсвяткували” видовищним фаєр-шоу.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *