Збиття ракет на кордонах України: у НАТО відповіли на пропозицію польського міністра

Збиття ракет на кордонах України: у НАТО відповіли на пропозицію польського міністра Ірина МарціяшОсновні тези

  • В Польщі заявили, що потрібно збивати російські ракети над територією України, перш ніж вони увійдуть у їхній повітряний простір.
  • Представник НАТО підкреслив, що “кожна країна-член НАТО має право захищати свій повітряний простір, але дії окремих держав на підтримку України можуть вплинути на весь Альянс”.
  • Речник НАТО закликав союзників продовжувати тісні консультації.

В НАТО відповіли Сікорському на заклик збивати російські ракети над Україною / Фото Getty ImagesБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:401x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Напередодні польський очільник МЗС Радослав Сікорський заявив, що потрібно збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір. В НАТО відповіли Сікорському на такий заклик.

Так, там заявили, що “такі дії можуть вплинути на весь альянс”. Про це заявив представник НАТО у коментарі Europa Press.

В НАТО відповіли Сікорському на заклик збивати російські ракети над Україною

Речник НАТО зазначив, що Альянс відповідає за “запобігання подальшої ескалації війни Росії”. Він також наголосив, що НАТО “не є стороною конфлікту і не стане частиною конфлікту”.

За його словами, кожна країна-член НАТО має право захищати свій повітряний простір, але додав, що дії окремих держав на підтримку України можуть вплинути на Альянс в цілому.

“Саме тому союзники повинні продовжувати тісні консультації”, – додав речник.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *