Натякали на його смерть: чи змінить зникнення Лаврова зовнішню політику Росії

Натякали на його смерть: чи змінить зникнення Лаврова зовнішню політику Росії Віра КоновалОсновні тези

  • Останніми днями ширяться чутки про смерть міністра закордонних справ Росії Сергєя Лаврова. Офіційно у Росії цього не коментують.
  • Політолог Олексій Буряченко вважає, що відсутність Лаврова не змінить суттєво політику МЗС Росії, оскільки він лише виконував роль “голови, яка говорить”.
  • Лавров, який раніше вважався талановитим дипломатом, втратив свою репутацію через виправдання путінського режиму та війни проти України.

Останніми днями ширяться чутки про те, що очільник міністерства закордонних справ Росії Сергєй Лавров помер. Хоч у Росії цю інформацію ні спростовують, ні підтверджують.

Якщо Лавров з тих чи інших причин відійшов від справ, це, ймовірно, не надто змінить роботу МЗС Росії. Політолог, виконавчий директор Міжнародної асоціації малих громад Олексій Буряченко в етері 24 Каналу пояснив, чому.

Чи змінить щось зникнення Лаврова

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця днями натякнув, що Сєргєй Лавров уже “відкинув копита”. Зокрема, Кислиця додав, що був би щасливішим від новини, що Лавров опинився на лаві підсудних за злочини проти України та не лише.

Неважливо, буде Лавров чи не буде Лаврова. Я не думаю, що він може впливати на формулювання проблем, викликів чи тим паче напрацьовувати якісь варіанти виходу зі складних геополітичних поз, в яких опинилася Росія. Він є не більш ніж головою, яка говорить,
– наголосив Олексій Буряченко.

Водночас іще раніше Лаврова вважали доволі талановитим дипломатом. У нього була непогана кар’єра. Але все пішло шкереберть, коли він почав безглуздо виправдовувати путінський режим та повномасштабну війну проти України на міжнародному рівні.

Зверніть увагу! Ще 29 серпня Лавров брав участь у спільній пресконференції з главою Міністерства закордонних справ Сенегалу Ясін Фалл. Вже через два дні після цього з’явилися чутки, що очільник МЗС Росії помер. У Росії не коментували цієї інформації. Тож наразі невідомо, чи справді Лавров “все”.

“Звідтоді весь дипломатичний світ одразу поставив величезний “хрест” на Лаврові раз і назавжди. Неважливо, чи живий він, чи ні, чи зняли його, чи поставлять замість нього іншу голову, що говорить, – для нас немає ніякої різниці”, – додав Буряченко.

Разом з тим політолог зауважив, що якщо Лавров – з тих чи інших причин – вже не на посаді глави МЗС, це може стати гарним знаком для України. Адже Лавров міг мати цілу низку особистісних комунікаційних місточків з дипломатами та політиками зі США його покоління. Його “зникнення” відповідно розриває давні зв’язки Росії з певними представниками Сполучених Штатів Америки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *