Світлини скажуть більше, ніж слова: фото бійців, яких повернули з полону на День Незалежності

Світлини скажуть більше, ніж слова: фото бійців, яких повернули з полону на День Незалежності Діана КвасневськаОсновні тези

  • Україна повернула додому 115 захисників на День Незалежності, серед яких оборонці Маріуполя, військові моряки, прикордонники та строковики.
  • Фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали світлини військових, яких повернули з полону. Деякі показали, якими були до полону.
  • Ліберови підкреслили, що дні обмінів мають бути святом, а повернення всіх українців додому є головним пріоритетом.

115 захисників повернули з полону / фото Костянтин і Влада Ліберови

У День Незалежності Україна зуміла повернути додому 115 захисників. Відомі фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали, який вигляд військові мають зараз та якими були до полону.

Додому 24 серпня вдалось повернути оборонців Маріуполя, військових моряків, прикордонників, строковиків (потрапили у полон у перші місяці війни). На жаль, додому не повернули жодного азовця.

Фотографи опублікували кадри з військовими, яких повернули з полону

Фотографи Костянтин і Влада Ліберови зазначили, що на фото – українські захисники, яких Україна повернула додому під час обміну на День Незалежності.

Традиційно, ми не можемо нічого коментувати, давати оцінку та переказувати історії хлопців. Все це чекатиме свого часу. Нічого й ніколи не буде забутим. Але ці фотографії, сподіваємось, скажуть вам про російський полон більше, ніж будь-які слова,
– заявили митці.

Фотографи показали кадри, на яких повернуті з полону військові

Ліберови додали, що дні обмінів мають бути найбільшим святом для кожного з нас, а повернення всіх без виключення наших хлопців та дівчат додому є головним пріоритетом, чого б це не вартувало і скільки б часу не зайняло.

“Це те, що має нас об’єднувати, а не розділяти”, – додали фотографи.

Варто зауважити, що це був 55 обмін полоненими.

До речі, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець неодноразово реагував на кадри, які поширювали у мережі. Зокрема, у червні поширили відео, на якому російські військові знущаються з українських військовополонених.

Тоді Лубінець звернувся з офіційними листами до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації Об’єднаних Націй, щоб вони задокументували факт знущання і щоб це стало черговим доповненням доказової бази для майбутнього трибуналу над злочинцями.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *