Атака “Шахедами”, вибухи у Києві: хронологія 920 дня війни

Атака “Шахедами”, вибухи у Києві: хронологія 920 дня війни Анастасія Кушпіт

Хронологія 920 дня повномасштабної війни / Колаж 24 Каналу

Почався 920 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Станом на 31 серпня окупанти намагаються просуватися на сході нашої держави та продовжують атакувати територію країни.

Яка нині ситуація на фронті, що відбувається в тилу та на міжнародній політичній арені – читайте у матеріалі 24 Каналу.

Хронологія подій 31 серпня

09:46, 31 серпняСтолтенберг відповів, чи законна операція ЗСУ у Курській області

Генсек НАТО зазначив, що операція України є законною і підпадає під право на самооборону, яке не закінчується на кордоні.

Він підкреслив, що Україна ризикує, наступаючи на територію Росії, але всі військові операції пов’язані з ризиками, і Київ має сам вирішувати, як вести свою військову кампанію.

09:03, 31 серпняУ ЗСУ прокоментували призначення Романа Гладкого начальником штабу Сил безпілотних систем

У Генштабі сказали, що Роман Гладкий, якого критикують активісти та волонтери, є капітаном 1-го рангу, офіцером “з багаторічним досвідом служби у ЗСУ та має відповідну військову освіту”.

Повідомляється, що у 2020 – 2023 роках він обіймав посади заступника начальника Об’єднаного штабу Командування Об’єднаних сил та заступника Командувача Об’єднаних сил ЗСУ. А також, що проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії виконував завдання на різних важливих напрямках.

08:37, 31 серпняУ Путіна рекордно впав рейтинг на тлі подій на Курщині, – ISW

Рейтинг Владіміра Путіна знизився через події в Курській області. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що такого рівня невдоволення не було з листопада 2022 року, коли в країні проходили непопулярні заходи з мобілізації.

За даними російських соціологічних агентств, 28% росіян невдоволені діями Путіна, а його рейтинг впав до 72,4%.

Кремль намагається виправити ситуацію – у Росії запустили інформаційну кампанію, спрямовану на виправдання того, чому Росія віддає перевагу продовженню наступальних операцій на Сході України, а не захисту Курської області.

08:29, 31 серпняВенесуела екстрадувала в Росію колумбійців, які воювали за Україну

Венесуела екстрадувала до Росії двох колумбійців, які воювали на боці України. Затримання сталося 18 липня в Каракасі, коли чоловіки поверталися додому в Колумбію і привернули увагу венесуельської поліції через уніформу української армії.

ФСБ Росії повідомила про затримання 30 серпня й опублікувала відео з чоловіками. Александр Анте та Хосе Арон Медіна, ймовірно, наразі перебувають в СІЗО. Також про екстрадицію чоловіків пише колумбійське видання El Tiempo.

Проти колумбійців окупанти порушили кримінальну справу за “найманство”, що може призвести до 15 років ув’язнення. Сестра одного з доровольців сказала, що боротиметься за їхнє звільнення.

07:41, 31 серпняВтрати ворога станом на 31 серпня

07:38, 31 серпня

У Київській ОВА оголосили, що в області зафіксували рух ворожих БпЛА. У регіоні знову працюють сили ППО.

07:13, 31 серпняБританія та Франція підтримали удари України по території Росії

Велика Британія та Франція підтримали в ООН право України на удари по території Росії. Вони послалися на 51 статут ООН, який дозволяє країні, яка обороняється, застосовувати силу на території агресора.

Вони також наголосили, що їхні країни і надалі будуть підтримувати Україну у війні проти Росії.

07:00, 31 серпняКількість постраждалих у Харкові зросла

В ОВА повідомили, що кількість поранених внаслідок обстрілу Харкова 30 серпня зросла до 97, з них 22 – неповнолітні.

Нагадаємо, що станом на зараз відомо про 7 загиблих внаслідок цієї атаки.

06:48, 31 серпня

В Інституті вивчення війни заявили, що на Куп’янському напрямку окупанти захопили Стельмахівку Сватівського району Луганської області, а на Покровському напрямку – встановили прапор у дачній зоні біля Карлівки та просунулись у межах Новогродівки.

Також аналітики стверджують, що під Донецьком ворог просунувся на північ від Костянтинівки та на північний захід від Побєди.

02:43, 31 серпняУ Києві та області пролунали вибухи

Під час атаки “Шахедами” у Києві почули вибухи. У КОВА повідомили, що в області працює ППО.

01:55, 31 серпняВнаслідок авіаудару Росії по Харкову загинула юна художниця Ніка Кожушко

30 серпня Росія завдала авіаційних ударів по Харкову, внаслідок чого загинули щонайменше 7 людей. Серед жертв ворожої атаки – 18-річна художниця Ніка Кожушко.

01:02, 31 серпняНа Київщині лунали вибухи

Проти ночі Росія запустила по Україні дрони-камікадзе “Шахед”. ЗМІ повідомили про вибухи на Київщині, зокрема, у Броварах.

00:40, 31 серпняУкраїна розірвала лінію прямого засекреченого телефонного зв’язку з Росією

Кабінет Міністрів Україні припинив дію угоди з урядом Росії щодо організації лінії прямого засекреченого телефонного зв’язку між Києвом і Москвою. Вона діяла з 1988 року. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

00:05, 31 серпняОлещук залишив загадкове повідомлення після звільнення

30 серпня президент Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил. Олещук написав у телеграмі перший коментар після своєї відставки, процитувавши слова Залужного: “Як би важко нам не було, але вже точно не буде соромно”, – Валерій Залужний, – написав генерал-лейтенант.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *