“Вона непроста  дурепа”: про що соратник адвоката Трампа спілкувався із командою Зеленського, Луценком та Коломойським – новини світу

Від самого початку Парнас намагався встановити контакти із помічниками Зеленського.

Палата представників США оприлюднила нові свідчення у справі імпічменту президента США Дональда Трампа. Цього разу вони показали надані свідчення затриманого помічника Руді Джуліані Лева Парнаса.

У додатку до цих свідчень були оприлюднені переписки Парнаса із багатьма українськими політиками, зокрема із членами команди президента України Володимира Зеленського, а також із колишнім генпрокурором Юрієм Луценком та міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

На початку травня 2019 року Парнас намагався встановити зв’язок із головою СБУ Іваном Бакановим. Його метою були спроби організувати зустріч Зеленського із особистим адвокатом Трампа Джуліані. Баканов зазначає, що передав інформацію від нього президенту. Через кілька днів він каже, що жодних новин із цього приводу немає. 10 травня Парнас надсилає Баканову посилання на статтю у The New York Times, яка стосується можливого візиту Джуліані до України з метою отримати дані про Байдена та можливе втручання України у вибори США 2016 року. 15 травня Парнас знову намагається зв’язатися із Бакановим, але відповіді не отримує.

У цей період він також пробує встановити контакти зі ще одним помічником Зеленського – Сергієм Шефіром. Зокрема, саме Шефіру він надсилає листа Джуліані до Зеленського, у якому той просить про зустріч. 11 травня Шефір проводить зустріч із Парнасом у ресторані “Прага”. Через деякий час помічник президента починає ігнорувати соратника адвоката Трампа.

Також Парнас спілкувався і з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Почали вони листуватися у середині квітні 2019 року і, ймовірно, мали зустріч між собою. Також вони зустрілися і наприкінці квітня, про що свідчить повідомлення Парнаса, у якому він зазначає, що був “радий бачити” Авакова.

У травні вони продовжують спілкування, а соратник адвоката Трампа постійно надсилає міністру посилання на статті американських ЗМІ, серед яких знову опиняється і та, яка стосується можливого візиту Джуліані до України з метою отримати дані про Байдена та можливе втручання України у вибори США 2016 року. Згодом Парнас просить Авакова бути організатором зустрічі Джуліані та Зеленського. Вони продовжують спілкуватися до кінця травня. Міністр обіцяє поговорити із Шефіром та Зеленським, але від 28 травня також починає повністю ігнорувати Парнаса.

Водночас, Парнас також був на зв’язку зі ще одним помічником президента Андрієм Єрмаком під час візиту Зеленського на Генасамблею ООН. Він просить Єрмака “дати йому знати сьогодні”, щоб він міг організувати ще одну зустріч із “нашим другом”.

У вересні та жовтні 2019 року Парнас переписувався із Ігорем Коломойським. Останній запитує соратника адвоката Трампа, чи буде той в США під час візиту туди Зеленського, а 3 жовтня запевняє його, що є “певні новини”.

Але найбільше Парнас спілкувався із колишнім генпрокурором України Юрієм Луценком. Ще на початку березня Луценко скаржився йому на послиню США в Україні Марі Йованович, що вона відкрито закликає звільнити голову САП або вказує на поганий відбір суддів Верховного суду. 20 березня Парнас просить Луценка назвати йому прізвища тих осіб, проти яких Йованович начебто просила не проводити розслідування. Ексгенпрокурор називає імена двох тодішніх нардепів  – Сергія Лещенка та Мустафи Найєма, а також керівника “Центру протидії корупції” Віталія Шабуніна.

22 березня Луценко пише Парнасу: “Якщо ви не ухвалюєте рішення щодо мадам (ймовірно, йдеться про Йованович – ред.) – ви ставите під сумнів усі мої заяви. Зокрема, і щодо Б (ймовірно, йдеться про Байдена – ред.). Ще раз наприкінці березня ексгенпрокурор звітує, що розслідування у справі керівника компанії Burisma Миколи Злочевського “успішно рухається” і що у нього є свідчення про “перекази Б”. Однак Луценко скаржиться, що у США “не можуть зняти одну дурепу”, на що Парнас відповідає, що вона “непроста дурепа”, але “нікуди не дінеться”. Також він пише Луценку про те, що у США його підтримують, образити не дадуть і взагалі – вважають чи не справжнім героєм України.

Наприкінці червня 2019 року Парнас надсилає Луценку твіт Джуліані, у якому той пише, що Зеленський продовжує мовчати про розслідування щодо Байдена. У відповідь колишній генпрокурор каже, що настав час йому зустрітися із Джуліані, а сам він має ще 2-2,5 місяці і підготував план.

Нагадаємо, у США затримали бізнесменів радянського походження Ігоря Фрумана та Лева Парнаса – людей з оточення адвоката американського президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, які, за даними ЗМІ, надавали йому допомогу у вирішення “українського питання”. 

Їм висунули звинувачення у чотирьох злочинах, включаючи порушення правил фінансування виборчих кампаній, неправдиві заяви до Федеральної виборчої комісії та фальсифікацію записів. Згідно з обвинувального акту, Фруман і Парнас та їхні спільники залучали від російського донора мільйони доларів у політичну систему США, стверджуючи, що ці гроші належать їм. Окрім того, їх звинуватили у “прагненні політичного впливу не лише для просування власних фінансових інтересів, а і для просування політичних інтересів українського урядового чиновника, який домагався відставки посла США в Україні” Марі Йованович.

ТСН.ua

Раніше Associated Press повідомляло, що Парнас та Фруман також прагнули замінити Андрія Коболєва, генерального директора української енергетичної компанії “Нафтогаз”, іншим топменеджером цієї компанії Андрієм Фаворовим. За даними AP, їхня мета полягала в тому, щоб співпрацювати з Фаворовим у вигідній угоді щодо експорту скрапленого газу в Україну. Парнас і Фруман, за даними theБабель, були присутні під час спілкування адвоката американського президента Руді Джуліані із колишніми генпрокурорами Юрієм Луценком та Віктором Шокіним.  Про Фрумана та Парнаса в одному зі своїх інтерв'ю говорив і бізнесмен Ігор Коломойський. Він називав їх “аферистами”, які перебувають під розслідуванням у США. 

Більше про: "Український" скандал у Вашингтоні

  • Байден погодився свідчити у справі імпічменту Трампа
  • Байден пояснив свою відмову свідчити у справі імпічменту Трампа
  • Байден заявив, що не свідчитиме у справі імпічменту Трампа

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  “тривожну обіцянку”. Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена – його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, “президентським харасментом”. 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського. Повний текст перекладу дивіться на ТСН.ua.

Вже 26 вересня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США Дональда Трампа. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського та тривалого тиску, який, на думку розвідника, вчиняли США щодо України для особистих цілей американського президента. ТСН.ua розповів основні моменти доносу на Трампа – серед них інформація про неоднозначні контакти української сторони з Джуліані, скасування візиту Пенса до Києва та спроби Білого дому приховати все це.

Плейлист
40 відео

Хронологія Ukrainegate

Київ виявився втягнутим у велику американську політичну гру, яка може завершитись імпічментом президента Трампа. Україна набуває репутації країни, де американські політики провертають свої темні справи та зводять між собою рахунки.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *