Боррель пояснив, чи має Україна право на удари по Росії західною зброєю — ТСН, новини 1+1

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель підтримує надання Україні дозволу на удари по Росії західною зброєю / Фото: Associated Press

Жозеп Боррель підтримує зняття заборони на удари по території Росії західною зброєю.

Високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель завив, що надання Україні дозволу на удари по території Росії західною зброєю не зробить країни Європейського Союзу та НАТО безпосередніми учасниками війни.

Про це пише ntv.

З огляду на нещодавні російські авіаудари Україна відновила заклики до союзників зняти обмеження щодо використання своєї зброї. Проте Берлін і Вашингтон побоюються посилення конфронтації з Москвою.

Боррель відкинув страхи Німеччини та США щодо ескалації війни в разі атак Сил оборони України на об'єкти всередині Росії з використанням західної зброї.

“Смішно стверджувати, що дозвіл на ураження цілей на території РФ означає, що ми перебуваємо у стані війни з Москвою”, – наголосив представник ЄС.

За словами Борреля, якщо Україна відповість на атаки з території Росії, це відповідатиме міжнародному праву.

Нагадаємо, під час візиту до Вашингтона 30 серпня Андрій Єрмак та Рустем Умєров вкотре спробують переконати Білий дім дозволити використовувати американську далекобійну зброю для ударів вглиб Росії.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *