Кілометр штурму на російському кордоні: як бригада НГУ «Хартія» наступає у Харківській області

Кілометр штурму на російському кордоні: як бригада НГУ «Хартія» наступає у Харківській області 30.08.2024 11:50 Укрінформ Бійці 13 бригади НГУ “Хартія” йдуть у наступ, за останній місяць вони просунулись на 1 км, відбивши російські позиції

Попри складну ситуацію на Покровському напрямку, на деяких ділянках фронту ЗСУ вдається наступати. Харківщина – одна з них: бійці 13 бригади НГУ «Хартія» розповіли про відбиті позиції росіян та про тутешні штурми – їхні та наші.

У новому репортажі проєкту “Український Свідок” – Харківська область, позиції неподалік від кордону з Росією. Тут стоять піхотинці 13 бригади НГУ “Хартія”. Попри ворожі штурми, хлопцям вдається просуватися вперед. Вони розповідають, що за останній час просунулися приблизно на кілометр. 

“Зараз ми перехопили ініціативу, – розповідає військовослужбовець із позивним “Одеса”. – Нам це добре вдається: за останні кілька тижнів ми просунулися на дистанцію приблизно у 300 метрів, не втративши жодного бійця”.

Варто зазначити, що на цьому напрямку інтенсивність обстрілів КАБами з боку росіян зменшилась. “Вже у липні таких обстрілів стало менше, – розповідає боєць бригади Кирило. – У травні на цю смугу вони випускали по 60-70 авіабомб за день. У серпні були дні, коли обстрілів КАБами не траплялося взагалі”. “Одеса” додає, що основною проблемою лишаються міномети та скиди з дронів. Також тут працює СПГ (станковий протитанковий гранатомет): бійці кажуть, що прильот після виходу стається настільки швидко, що вони не встигають відреагувати.

Хлопці розповіли, що на цьому напрямку проти них стоять бійці з Карелії: у ліквідованих росіян вони знаходили документи, які підтверджували, що це були мешканці міста Петрозаводськ. Воно знаходиться на відстані 1700 кілометрів від Харкова. “Це десантний полк та “Шторм Z”. М’ясо, – розповідає “Одеса”. – Вони тут дуже наглі: підходять до наших позицій упритул, на відстань до 10 метрів”.

Також “Одеса” зазначив, що ця війна вже набуває ореолу помсти. “Чим довше триває повномасштабка, тим більше у тебе друзів, знайомих та родичів, які загинули або дістали поранення, – каже боєць. – Тому так, це вже про помсту”.

«Український Свідок»

ЗСУ Харківщина Військові Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *