Мобілізація в Україні: чи можуть призвати чоловіка з гіпертонією

Мобілізація в Україні: чи можуть призвати чоловіка з гіпертонією Дмитро Усик

Призов чоловіків з гіпертонією / Колаж 24 Каналу

В Україні триває воєнний стан та мобілізація. Згідно з правилами призову, деякі категорії чоловіків з гіпертонією мають право на відстрочку.

Так, якщо у чоловіка з підвищеним тиском є інвалідність, то відстрочка надається обов’язково. Таких людей можуть мобілізувати лише за власною згодою. Що стосується ступенів хвороби, то питання розглядається індивідуально.

Чи мобілізують із гіпертонією III ступеня

Гіпертонію III ступеня діагностують при тиску 180/110 мм рт. ст. і більше, а також наявності симптомів серцево-судинних захворювань. Таких чоловіків не призивають лише у тому разі, якщо є незворотні структурні ураження органів. Відстрочку надають за наявності таких порушень:

  • симптоматичні артеріальні гіпертензії за наявності асоційованих станів;
  • гіпертонія III ступеня, яка не коригується гранично допустимими дозами препаратів;
  • гіпертонія III ступеня з інфарктом міокарда, інсультом, судинною деменцією, хронічною гіпертензивною енцефалопатією III стадії;
  • крововиливи в сітківці з набряком диска зорового нерва;
  • постійна форма фібриляції передсердь;
  • аневризма аорти;
  • стеноз магістральних артерій понад 50%.

Якщо гіпертонію III ступеня діагностовано без важких незворотних структурних уражень органів, то відстрочка не надається. Чоловіка можуть призвати для служби в частинах забезпечення, ТЦК і СП, медичних і логістичних підрозділах, навчальних центрах, вишах, військах зв’язк

Чи мобілізують із гіпертонією II ступеня

Гіпертонія ІІ ступеня діагностується у разі регулярного підвищення тиску до рівня 160-179/100-109 мм рт. ст. Такі чоловіки визнаються придатними, але лише для деяких спеціальностей. Вони можуть служити у військових частинах забезпечення, ТЦК і СП, медичних і логістичних підрозділах, навчальних центрах, вишах, військах зв’язку.

Чи мобілізують із гіпертонією I ступеня

Гіпертонію І ступеня можуть діагностувати при значеннях 140-159/90-99 мм рт. ст. Хоч такий стан може бути небезпечним для життя, але відстрочку не дає. Такі чоловіки визнаються придатними для служби в будь-яких частинах.

    Источник: www.24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю знахідкою

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *