У Києві зафіксовано падіння уламків “Шахеда”: хронологія 918 дня війни

У Києві зафіксовано падіння уламків “Шахеда”: хронологія 918 дня війни Софія Рожик

Хронологія 918 дня війни / Колаж 24 Каналу

Триває вже 918 доба героїчного опору України проти агресії Росії. Ворог продовжує спроби захопити все більше українських територій та цинічно обстрілює мирні українські міста та села.

Збройні сили дають потужну відсіч російським загарбникам. Про ситуацію на фронті, атаки на Україну, новини на міжнародній політичній арені – читайте у матеріалі 24 Каналу.

11:00, 29 серпняСкільки російських цілей збили вночі

У ніч на 29 серпня Росія атакувала Україну 3-ма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей, що в Росії. Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що із цього ж напрямку ворог атакував 2 ракетами. За його словами, тип цих ракет наразі встановлюється.

Крім цього, Росія атакувала 74-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 з районів: Приморсько-Ахтарськ, Курськ та Єйськ.

В результаті протиповітряного бою збито 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА Shahed-131/136. Ще 14 ударних БпЛА локаційно втрачені (упали) на території України,
– повідомив командувач Повітряних сил.

10:59, 29 серпняЯка різниця між вибором цілей для ударів Україною й Росією

Росія намагається знищити Україну, тому цілиться у житлові будинки, магазини та критичну інфраструктуру. Натомість Україна хоче припинити насильство та ослабити здатність Росії атакувати. Тому ми вдаряємо по легітимних військових об’єктах, зокрема по місцях концентрації російських військ і техніки, складах озброєнь і палива, логістичних центрах,
– підкреслив Сергій Кислиця.

10:56, 29 серпняВранці в Харківській області пролунали вибухи

Повітряну тривогу в Харківській області оголосили о 09:06, а вже за кілька хвилин, близько 09:10, в регіоні пролунали вибухи.

Перед цим моніторингові канали повідомляли про загрозу застосування балістичного озброєння з Бєлгородської області Росії.

О 09:28 в Харківській області оголосили відбій повітряної тривоги. За попередньою інформацією моніторингових каналів, російські війська застосували одну балістичну ракету.

10:55, 29 серпня

Росіяни контролюють приблизно 40% міста Часів Яр.

10:54, 29 серпняВ Одесі вранці пролунали вибухи

Повітряну тривогу в регіоні оголосили о 08:16, а вже за кілька хвилин, близько 08:21, в Одеському районі пролунав вибух.

Перед цим Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня. Моніторингові канали також писали про ракету, яка летіла над областю. Ймовірно, йдеться про “Іскандер-М”, який окупанти запустили з Криму.

10:52, 29 серпня У Брюсселі пройде зустріч голів МЗС Євросоюзу

Голова МЗС Кулеба прибув до Брюсселю на зустріч голів МЗС Євросоюзу.

Серед пріоритетів України на цих переговорах – отримання дозволу на удари вглиб російської території та перехоплення партрнерами російських ракет і дронів поблизу кордонів України.

10:49, 29 серпняНа Харківщині обстановка суттєвих змін не зазнала

На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Росіяни не полишають спроб витісняти ЗСУ із займаних позицій.

Поблизу Глибокого окупанти намагалися здійснити перегрупування, в результаті дій Сил оборони зазнали втрат, планують евакуацію.

Поблизу Лукʼянців підрозділи 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу здійснили поповнення БК мінометних розрахунків.

Поблизу Стариці та Огірцевого Росія здійснює заходи логістичного забезпечення, інженерного обладнання позицій. Активізував ведення повітряної розвідки.

У Вовчанську ворог здійснив спробу доставки особового складу до центральної частини міста із застосуванням 2-х танків та 2-х МТЛБ, поніс втрати та відійшов.

Поблизу Тихого противник продовжує здійснювати заміну 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-ту окрему мотострілецьку бригаду 58-ї армії.

Протягом минулої доби також відбулося 2 ініційованих ворогом бойових зіткнення. Росіяни завдали 6 авіаударів з використанням 6 КАБів та 22-х некерованих авіаційних ракет. Крім того, російські окупанти завдали 43 удари дронами-камікадзе та 393 рази обстріляли позиції ЗСУ.

Наразі триває 2 бойових зіткнення біля Вовчанська.

10:47, 29 серпня19 разів Росія обстріляла Сумщину

Вночі та зранку росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 63 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Есманьська, Хотінська, Глухівська, Дружбівська, Шалигинська, Миколаївська, Свеська, Великописарівська, Краснопільська, Новослобідська громади:

  • Есманьська громада: ворог здійснив авіаудар КАБ (1 вибух) і вдарив FPV-дроном (1 вибух).
  • Хотінська громада: пуск авіабомб КАБ (4 вибухи).
  • Білопільська громада: авіаудар КАБ (7 вибухів), мінометний обстріл (1 вибух).
  • Миколаївська громада: росіяни нанесли авіаудар, внаслідок чого поранені дві цивільні людини.
  • Дружбівська громада: ворог бив з артилерії (5 вибухів).
  • Краснопільська громада: росіяни здійснили атаку FPV-дроном (2 вибухи), також вели артилерійський обстріл (5 вибухів), мінометний обстріл (2 вибухи).
  • Великописарівська громада: артилерійський обстріл (10 вибухів).
  • Глухівська громада: пуск авіабомб КАБ (4 вибухи).
  • Новослобідська громада: ворог обстріляв громаду із РСЗВ (16 вибухів).
  • Шалигинська громада: пуск авіабомб КАБ (2 вибухи).
  • Свеська громада: росіяни здійснили пуск авіабомб КАБ (3 вибухи).

10:44, 29 серпняЯка ситуація на Херсонщині

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що напередодні Росія атакувала населені пункти Антонівка, Білозерка, Благовіщенське, Гаврилівка, Дудчани, Дніпровське, Придніпровське, Новодмитрівка, Станіслав, Садове, Широка Балка, Шляхове, Кізомис, Шестакове, Осокорівка та місто Херсон.

Російські військові поцілили в автозаправну станцію; житлові квартали населених пунктів області, зокрема багатоповерхівку та 10 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газопровід та приватні автомобілі,
– розповів він.

На жаль, через обстріли 5 людей поранено.

Також вночі над Херсонщиною знищили 2 “Шахеди”.

07:56, 29 серпняУ Кривому Розі вночі було гучно

Ніч на 29 серпня у Кривому Розі та районі пройшла тривожно – там було гучно, але минулося без надзвичайних подій.

У Кривому Розі продовжують працювати штаби з прийому заяв від містян, чиє майно було пошкоджено внаслідок ракетних атак,
– повідомив голова Криворізької РДА Євген Ситниченко.

07:53, 29 серпняРосія обстріляла Дніпропетровщину

Уночі та вранці на Дніпропетровщині збили 5 “Шахедів”.

Також напередодні до пізнього вечора росіяни тероризували Нікополь та Марганецьку громаду на Нікопольщині.

Бив артилерією, дронами-камікадзе та з РСЗВ “Град”. Пошкоджені ліцей, пошта, собор і кіоск. Понівечені 7 авто та лінії електропередач,
– повідомили в ОВА.

Вранці росіяни також вдарили БпЛа по Нікополю. Загиблих і постраждалих, на щастя, немає.

07:48, 29 серпняЯка ситуація на окупованій частині Луганщини

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор розповів, що окупанти обіцяють відремонтувати систему централізованого теплопостачання у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

У Лисичанську восени 2023 року навіть спробували влаштувати показовий запуск, але щось не вдалося – населення залишилося без тепла,
– розповів він.

Цього року показники готовності до опалювального сезону прифронтових міст знову приховані.

Також у Сєвєродонецьку в окупаційних держустановах почали встановлювати модульні котельні.

Також до листопада у Сєвєродонецьку обіцяють відкрити перше робоче місце російського нотаріуса.

Дійсно, у так званій “лнр” їх катастрофічно не вистачає. У багатьох населених пунктах, захоплених у 2022 році, нотаріуси здійснювали виїзні прийоми. В деяких, як от у Біловодську, Троїцьку, Новоайдарі, Сватовому чи Міловому, послуги нотаріуса можна було отримати раз на три місяці. У Новопскові – тричі за півроку. У Сєвєродонецьку ситуація була дещо кращою – туди двічі на тиждень приїздила спеціалістка з сусіднього Лисичанська. Тепер, ніби, буде свій,
– написав Лисогор.

07:44, 29 серпняЯка ситуація на деокупованій Луганщині

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив, що у деокупованих населених пунктах ще залишаються декілька людей, які одержують пенсії, користуючись послугами “Укрпошти”.

Щоразу, коли дозволяє безпекова ситуація, допомагаємо дістатися їм найближчого відділення на Донеччині. За потреби організовуємо підвіз до банківських установ і тих, кому виплати надходять на картку,
– повідомив він.

Також до цих сіл днями доставили продукти харчування, ліки та господарчі товари.

Залишатися у прифронтових населених пунктах вкрай небезпечно, каже Лисогор.

Лише за учора противник здійснив там понад 100 обстрілів – бив з артилерії та здійснював скиди з безпілотників. Атакував поблизу Білогорівки, Стельмахівки, Новоєгорівки, Макіївки та Невського. Але люди ще не наважилися на евакуацію,
– розповів голова ОВА.

07:42, 29 серпняЯка ситуація у морі

Станом на 06:00 29 серпня:

  • в Чорному морі 1 ворожий корабель, носій крилатих ракет “Калібр” агальним залпом до 4 ракет;
  • в Азовському морі ворожі кораблі відсутні;
  • в Середземному морі 3 ворожі кораблі, з яких 1 є носієм крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 8 ракет.

За добу в інтересах рф прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря – 5 суден, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 8 суден, з них 6 рухались з протоки Босфор,
– повідомили у ВМС.

07:40, 29 серпняНа Черкащині після атаки “Шахедом” виникла пожежа

Унаслідок обстрілу дронами також постраждала Черкащина.

Там повідомляють про пожежу на одному із приватних підприємств.

07:39, 29 серпняУламки “Шахеда” впали в один з дворів у Києві

У Києві зафіксовано падіння уламків “Шахеда” у Деснянському районі.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про виклик екстрених служб на місце події. Там наразі горить альтанка в котеджному містечку.

06:28, 29 серпня

У Черкаській області також пролунали вибухи. Існувала загроза атаки “Шахедами”.

06:24, 29 серпняЦілу ніч Україну атакували “Шахеди”

Цілу ніч Україну атакували російські “Шахеди”. Зокрема, наразі тривога триває ще на Київщині.

Є інформація від Київської МВА про падіння уламків у Голосіївському районі: вони впали на дитячий майданчик і будинок. Про постраждалих наразі інформації немає.

06:23, 29 серпняНа Харківщині лунали вибухи

Вночі на Харківщині пролунала серія вибухів. Ймовірно, вони пов’язані із рухом “Шахедів”.

Також з інформації місцевих моніторингових спільнот відомо, що Харківську область ворог обстрілював із РСЗВ.

06:19, 29 серпняВночі на Київщині ввели екстрені відключення світла

Екстрені відключення світла ввели на Київщині, Дніпропетровщині та Одещині.

За командою Укренерго вводимо екстрені відключення. Під час екстрених відключень світло вимикається не за графіком, а там, де це необхідно, і на стільки часу, скільки потрібно для стабілізації енергосистеми. На жаль, у таких випадках неможливо передбачити час відновлення світла,
– заявили Київські електромережі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *