Рішення про збиття цілей РФ над Україною не мусить ухвалюватися на рівні НАТО – польський експерт – новини 1+1

Польський експерт, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич / Фото: Укрінформ

Порушення російським повітряним обʼєктом повітряного простору Польщі однозначно актуалізує тему збиття польською системою ППО російських повітряних цілей над територією України.

Рішення про збиття російських повітряних цілей над територією України може ухвалюватися кількома країнами НАТО без залучення усього Альянсу, але за згодою інших країн організації.

Про це заявив польський експерт, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич у коментарі “Укрінформу”.

Як підкреслив експерт, учорашнє порушення російським повітряним обʼєктом повітряного простору Польщі “однозначно актуалізує тему збиття польською системою ППО російських повітряних цілей над територією України”.

“До цього треба повернутися і не треба ховати голову в пісок, адже такого роду інциденти ще можуть траплятися у майбутньому”, – підкреслив ексміністр національної оборони РП.

Онишкевич наголосив, що ухвалення такого рішення не мусить відбуватися на рівні НАТО, для цього буде цілком достатньо рішення однієї чи кількох країн організації. Втім, це має відбуватися наперед і без відвертих протестів інших країн-членів з огляду “на потребу певної солідарності та одностайності дій у межах Альянсу”.

“Збиття ракет цілком може бути індивідуальним рішенням Польщі, наприклад, у співпраці зі США, Великою Британією чи якоюсь іншою країною. Але це має бути наперед і за згоди інших країн. Це не має стати несподіванкою, щоб не було спротиву якоїсь із країн Альянсу”, – наголосив ексміністр національної оборони РП.

Як передавало агентство, під час учорашньої масованої атаки РФ на Україну один російський безпілотник залетів до Польщі зі Львівської області. Він перебував на радарах польської системи ППО впродовж пів години. Станом на сьогодні здійснюються його пошуки в Люблінському воєводстві країни.

Нагадаємо, під час атаки Росії по Україні 26 серпня Польща піднімала свою авіацію.

У НАТО оголосили, хто увійде до структури з координації допомоги Україні

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *