Понад 100 ракет і близько 100 “Шахедів”, – Зеленський зробив заяву після масованої атаки

Понад 100 ракет і близько 100 “Шахедів”, – Зеленський зробив заяву після масованої атаки Владислав КравцовОсновні тези

  • Російська армія здійснила масовану атаку на Україну ракетами та “Шахедами”.
  • Президент Зеленський називає атаку однією з наймасштабніших за останній час, яка спрямована проти цивільної інфраструктури.
  • Внаслідок російської атаки є загиблі та поранені, і тривають роботи з відновлення енергетики та надання допомоги постраждалим.
  • Зеленський закликав партнерів до спільної реалізації оборонних систем та зазначив важливість єдності для зупинення терору, розкрити як Путіна, так і недостатність рішень у відповідь на загрозу.

Зеленський відреагував на ранкову атаку по Україні / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:221x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Російська армія 26 серпня масовано атакувала Україну ракетами різного типу та “Шахедами”. На цинічний ворожий обстріл уже відреагував Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що цей удар був одним з наймасштабніших комбінованих ударів за останній час. Президент України підкреслив, що ворог знову цілився в цивільну інфраструктуру.

Як відреагував Зеленський на російську атаку України

Володимир Зеленський підкреслив, що зараз по всій країні триває ліквідація наслідків російського удару.

Понад сотня ракет різних типів і близько сотні “Шахедів”. І, як більшість попередніх російських ударів, – цей такий же підлий, націлений на критичну, цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів – від Харківщини та Києва до Одеси й наших західних областей,
– наголосив глава держави.

Президент зазначив, що, на жаль, внаслідок російської атаки є загиблі. Зеленський висловив співчуття всім рідним і близьким. Також є десятки поранених – усім надають необхідну допомогу.

“Багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Наші ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику – повернемо. В усіх містах і громадах, які цього потребують, мають зараз відкритися Пункти незламності”, – сказав український лідер.

Про що президент попросив партнерів і що сказав про Путіна

Зеленський підкреслив, що дуже важливо, щоб наші партнери реалізували те, про що українська влада з ними домовлялися: системи ППО та ракети до них.

Окрім того, український лідер зазначив, що Україна та союзники нарешті мають прийти до спільного збиття російських ракет і дронів.

“Сьогодні були у них мішені на Волині, на Львівщині, на Франківщині. Вінницька область, Хмельницька, наша Тернопільщина. У різних наших регіонах України ми змогли б зробити значно більше для захисту життя, якби авіація наших європейських сусідів працювала разом з нашими F-16 і разом з нашою ППО”, – зазначив глава держави.

Він зауважив, що якщо така єдність очевидно ефективно спрацювала на Близькому Сході, це повинно працювати й в Європі. Адже всюди життя має однакову цінність.

Путін собі не зраджує – це хвора істота, всім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло – він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор. І кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб усю цю війну припинити – і припинити справедливо,
– заявив президент.

Окрім того, український голова зауважив, що не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли у терористів немає таких обмежень. Не може бути у захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і “Шахеди”, і балістику з Північної Кореї.

За словами Зеленського, Америка, Британія, Франція та інші партнери мають силу, щоб допомогти Україні зупинити терор. Потрібні лише рішення.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *