Усі розуміють, що це небезпечно: чи справді Telegram може бути підконтрольним ФСБ

Усі розуміють, що це небезпечно: чи справді Telegram може бути підконтрольним ФСБ Дзвенислава МошовськаОсновні тези

  • Російські війська використовують Telegram для обміну даними про бойові дії в Україні.
  • Голова “Спілки захисту інтернету” вважає, що Telegram не підконтрольний ФСБ, оскільки його використовують російські спецслужби та чиновники.
  • Сервери Telegram розташовані в інших країнах, що, ймовірно, ускладнює спроби Росії блокувати чи контролювати цей месенджер.

Російські війська застосовують додаток Telegram для спілкування між собою та обміну даними, які стосуються бойових дій на території України. Є припущення, що ФСБ контролює цей месенджер. 

Голова організації “Спілка захисту інтернету” Михайло Климарьов розповів 24 Каналу, що Telegram це найбільш зручний застосунок. Ним часто користуються українські та російські військовослужбовці.

Чи підконтрольний Telegram ФСБ

На думку Михайла Климарьова, Telegram не підконтрольний ФСБ, адже працівники спецслужби та російські чиновники також користуються цим застосунком. Він зазначив, що у Росії є й інші месенджери, однак їх не використовують провладні чиновники.

І це тому, що їх контролює ФСБ. А всі розуміють, що це небезпечно,
– припустив він.

Де розташовані сервери Telegram

Климарьов зазначив, що у 2018 році кремлівська влада хотіла заблокувати Telegram, однак це зробити не вдалось, адже сервери цього месенджера розташовані в інших країнах.

За відкритими джерелами, у Telegram є 4 дата-центри, де зберігаються всі дані. Це Європа, Центральна Азія, Сполучені Штати Америки та Далекий Схід. Крім того, у Росії невигідно розміщувати сервери, адже через санкції це надто дорого,
– сказав голова організації “Спілка захисту інтернету”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *