Потрібен лише дозвіл: в ISW знайшли 250 важливих об’єктів у Росії, які ATACMS можуть знищити

Потрібен лише дозвіл: в ISW знайшли 250 важливих об’єктів у Росії, які ATACMS можуть знищити Ярослав ПогончукОсновні тези

  • Українські удари далекобійною зброєю в Росії ослаблять її війська на фронті.
  • Аналіз показав, що Україна може знищити 250 важливих об’єктів у Росії за допомогою ATACMS.
  • Ці об’єкти забезпечують командування, розвідку і логістику російських військ у зоні конфлікту.

ISW виявили понад 200 об’єктів у Росії, які можуть стати цілями для ударів ATACMS / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:131x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Українські удари далекобійною зброєю по військових об’єктах у тилу Росії відіграють ключову роль у послабленні можливостей російських військ на фронті. Зняття обмежень на використання Україною західної зброї дозволить ЗСУ завдавати ударів по ширшому колу важливих цілей.

Раніше у США висловили думку, що удари України західною зброєю по цілях у Росії будуть малоефективними, адже російські військові перемістили більшість своїх літаків з авіабаз поблизу України, вивівши їх за межі дії Storm Shadow і ATACMS. Проте, аналітики зазначають, що така оцінка не враховує широкий спектр інфраструктури, окрім аеродромів, яку Росія використовує для підтримки своїх військових операцій проти України.

Скільки об’єктів можуть знищити ATACMS на території Росії

ISW оцінює, що в Росії в межах досяжності ракет ATACMS, які Сполучені Штати надали Україні, перебуває щонайменше 250 військових і воєнізованих об’єктів,
– мовиться у звіті.

Аналітики зауважили що наразі в України є дозвіл на використання лише наданих США HIMARS, оснащених GMLRS, що дозволяє завдати ударів лише по 20 з 250 об’єктів.

Як зазначають в ISW, серед цих 233 об’єктів є великі військові бази, станції зв’язку, логістичні центри, ремонтні майстерні, паливні склади, склади боєприпасів і постійні штаби, які складно або майже неможливо швидко перемістити чи укріпити, і ISW не виявляє ознак такої масштабної передислокації.

Ці об’єкти забезпечують російське командування та управління, розвідку, рекогносцировку, а також надають логістичну і ремонтну підтримку російським військам, які діють в Україні та Курській області.

Тому твердження, що надання Україні можливості використовувати ATACMS по цілях у Росії не має сенсу, без урахування сотень інших об’єктів, що підтримують російську війну проти України, є неповними і, відповідно, хибними, підкреслюють аналітики.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *