Існує червона лінія, – Дуда сказав, що заважає НАТО збивати російські цілі над Україною

Існує червона лінія, – Дуда сказав, що заважає НАТО збивати російські цілі над Україною Юлія МурінаОсновні тези

  • У НАТО досі тривають дискусії щодо збиття російських ракет і дронів над Україною.
  • Президент Польщі розповів, що існує “червона лінія”. За словами Дуди, йдеться про захист бойових засобів Альянсу.

Дуда про спільний захист України від російських ракет і дронів / Валентини Поліщук, 24 Канал

Члени НАТО продовжують дискусії щодо спільного захисту неба України від російських ракет і безпілотників. Є питання захисту бойових засобів Альянсу.

Про це на пресконференції у Києві заявив президент Польщі. Анджей Дуда розповів про “червону лінію”, яка заважає НАТО збивати російські цілі над територію України, передає 24 Канал.

Що заважає НАТО збивати російські ракети над Україною

Дуда наголосив, що НАТО – захисний, оборонний союз. Зазначив, коли Альянс має усвідомлення несправедливості порушення міжнародного права поза державами-членами, тоді підтримує, надсилає допомогу, як надсилає допомогу Україні. Зокрема, через донацію від країн-членів, акцептацію держави НАТО, створення центру підтримки, на кшталт того, який створюється в Німеччині, так само як вже створюється центр JATEC.

Щодо питання захисту українського неба бойовими засобами окремих держав НАТО, то це питання захисту цього обладнання. І тут існує ця “червона лінія”, довкола якої йде дискусія між членами НАТО. Ця дискусія продовжується,
– заявив президент Польщі.

Водночас зазначив, що Польща раніше вже ініціювала обговорення щодо збиття російських ракет, які летять у напрямку країн-членів НАТО, над територією України.

“Це знищення ракет вважалося б в контексті того, що бойові засоби, які виконували б це, перебували б на території НАТО або в повітряному просторі держав НАТО”, – підкреслив Дуда.

Додав, щодо цього питання йде дискусія ще з зими минулого року.

Надіюся, що члени НАТО будуть переконані. Одним з аргументів є те, що принаймні двічі російські ракети, які прямували в напрямку України, порушили польський повітряний простір. Отже, порушили простір НАТО. І цей факт вже вказував би на те, що такі дії були б не тільки фактично, але і юридично легітимними,
– підсумував президент Польщі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *