ЄС наступного тижня обговорить відправлення інструкторів в Україну для навчання солдатів – ЗМІ

ЄС наступного тижня обговорить відправлення інструкторів в Україну для навчання солдатів – ЗМІ

Міністри ЄС наступного тижня розглянуть питання відправки європейських інструкторів в Україну. Франція та низка країн підтримують ідею, Німеччина та деякі інші виступають проти через ризики ескалації.

Міністри закордонних справ і оборони Європейського союзу в середині наступного тижня вперше обговорять питання відправки європейських солдатів в Україну в якості інструкторів.  Про це пише WELT, передає УНН

Деталі

Зазначається, що питання відправки європейських солдатів в Україну також обговорюватимуть на зустрічі послів ЄС у так званому комітеті з політики та безпеки (PSC) у вівторок. Остаточне рішення має бути ухвалено не пізніше листопада.

У середині листопада мандат нинішньої європейської навчальної місії для українських солдатів (EUMAM UKR), яка дотепер відбувалася винятково на території ЄС та здебільшого в Німеччині та Польщі, має бути продовжений через два роки. У зв’язку з цим мандат може бути розширено, щоб у майбутньому включити навчання безпосередньо в Україні. 

Франція відчайдушно хоче, щоб європейці виконали прохання Києва і навчили солдатів в Україні на додаток до вже наявних тренувань. Париж підтримують країни Балтії, Польща, Данія і Швеція. Уряд Німеччини, навпаки, виступає проти навчання українських солдатів на місцях. У ФРН побоюються подальшої ескалації та незліченних ризиків. Поки що позицію Берліна поділяють Мальта, Австрія, Словенія та Угорщина.

Франция планирует создать коалицию инструкторов для отправки в Украину7 червня 2024, 21:48 • 18718 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *