Нову гібридну зброю “Паляниця” вже неодноразово застосовували, – аналіз Defence Express

Нову гібридну зброю “Паляниця” вже неодноразово застосовували, – аналіз Defence Express Анжеліка БайбакОсновні тези

  • Україна вперше успішно застосувала ракету-дрон “Паляниця”. Про це повідомив Володимир Зеленський.
  • Журналісти Defence Express вважають, що “Паляницю” могли використовувати й раніше – для ударів по тимчасово окупованих територіях.
  • ЗМІ припускають, що українські фахівці гібридну зброю “Паляницю” обрали через ефективність та відносно невелику вартість виробу.

“Паляниця” – нова зброя України / Колаж 24 Каналу (Фото ілюстративні) Більше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:091x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Володимир Зеленський 24 серпня повідомив, що сьогодні Україна вперше успішно застосувала ракету-дрон “Паляниця”. Однак у ЗМІ припускають, що нове озброєння могли й раніше використовувати для ударів по ворожих об’єктах.

Журналісти Defence Express припускають, що “Паляницю” могли використовувати й під час минулих атак. Доказом цього є допис міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, який заявив, що ракету-дрон використовували для атак на тимчасово окупованих територіях.

Що відомо про “Паляницю” та коли її застосовували

Під час виступу до Дня Незалежності Володимир Зеленський повідомив, що Сили оборони мають нову зброю – ракету-дрон “Паляниця”. За словами президента, у ніч проти 24 серпня Україна вперше успішно застосувала це озброєння.

Саме сьогодні відбулося перше та успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї – української ракети-дрона “Паляниці”. Це новий наш метод відплати агресору. Ворога було уражено. Я дякую усім, хто це забезпечував: усім розробникам, виробникам і нашим воїнам. Пишаюся вами,
– заявив Зеленський.

Вочевидь, гібридна зброя створювалася в умовах абсолютної секретності. Окрім того, класифікація виробу як “ракета-дрон”, на думку журналістів Defence Express, підказує, що українські фахівці обрали оптимальний шлях – поєднання ефективності та відносно невеликої вартості виробу.

“Розробники пішли оптимальним шляхом поєднання ефективності та відносно невеликої вартості виробу у порівнянні з “повноцінними” крилатими ракетами, що має дозволити забезпечити масове виробництво в умовах дефіциту коштів”, – додали журналісти.

Однак у ЗМІ припускають, що Україна й раніше могла атакувати росіян “Паляницею”. зокрема на це вказує допис міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. Він заявляв, що нове українське озброєння – ракета-дрон – було використане для ударів по об’єктах на тимчасово окупованих територіях.

Це дрон – і це ракета, адже за своїми тактико-технічними характеристиками виріб підпадає під обидва визначення. Ракет-дронів ставатиме більше, як вже стало більше дальнобійних ударних дронів, результати роботи яких ми бачимо майже щодня. Ракета-дрон – це наступний крок в еволюції українського defense tech. Ми з нетерпінням чекали моменту, коли можна буде продемонструвати ворогові його ефективність. Нарешті цей момент настав,
– мовиться у дописі Камишіна.

Наразі характеристики “Паляниці” залишаються невідомими. Однак Камишін наголосив, що відтепер ворог дізнається про ефективність української зброї.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *