США оголосять новий пакет військової допомоги — Байден зробив заяву напередодні Дня Незалежності України

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден після підписання безпекової угоди / Ілюстративне фото / Фото: Офіс президента України

Американський президент висловив упевненість у перемозі України у війні проти російських загарбників.

Президент США Джо Байден напередодні Дня Незалежності України заявив, що Сполучені Штати приготували подарунок – новий пакет військової допомоги.

Заяву американського президента було опубліковано на сайті Білого дому у п'ятницю, 23 серпня.

“Завтра, коли народ України святкуватиме свій День Незалежності, нехай буде зрозуміло: коли розпочалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні це все ще вільна країна. І війна закінчиться тим, що Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною державою”, – наголосив Байден.

Він додав, що в сьогоднішній розмові з Володимиром Зеленським вкотре висловив “непохитну підтримку Америки народу України”.

“Протягом двох з половиною років вони [українці – ред.] відбивали жорстокий наступ Росії та повернули понад половину території, захопленої російськими військами в перші дні війни. Вони залишилися непохитними перед обличчям жахливих воєнних злочинів і звірств Росії. І день за днем ​​вони захищають цінності, які об’єднують людей в обох наших націях і в усьому світі, зокрема й незалежність” – зазначив Байден.

У заяві зазначається, що новий пакет військової допомоги Україні буде оголошено 23 серпня. До нього входять:

  • ракети ППО для захисту критичної інфраструктури України;
  • обладнання для боротьби з безпілотниками;
  • протитанкові ракети;
  • боєприпаси для стрілецької зброї;
  • мобільні РСЗВ.

“Сьогодні ми також запроваджуємо нові санкції проти майже 400 юридичних і фізичних осіб, які сприяють незаконній війні Росії, як частину нашого незмінного зобов’язання притягнути Росію до відповідальності за її агресію. Не помиляйтеся: Росія не переможе в цьому конфлікті. Незалежний народ України переможе, а Сполучені Штати, наші союзники та партнери продовжуватимуть підтримувати їх на кожному кроці”, – підсумував президент США Джо Байден.

Нагадаємо, уряд Норвегії оголосив про надання Україні ліцензії на виготовлення артилерійських снарядів.  Норвегія також погодилася профінансувати налагодження виробництва в Україні.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *