Україна не радилися з Німеччиною щодо вторгнення на Курщину – Шольц відповів на гострі питання

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін не був проінформований про плани курської операції ЗСУ / Фото: Associated Press

Канцлер Німеччини наголосив, що його країна не припинить підтримку України і залишиться її найбільшим прихильником у Європі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у середу, 21 серпня, заявив, що Київ самостійно готував Курську операцію і не консультувався з Берліном щодо своїх планів. Наразі у Німеччині “уважно стежать” за розвитком ситуації на курській ділянці фронту.

Про це пише Reuters.

Таку заяву Шольц зробив у столиці Молдови Кишиневі на пресконференції після перемовин із президенткою Майєю Санду.

На думку Шольца, наступ ЗСУ на Курську область буде “обмеженим у часі та території”. 

“Україна підготувала свою військову операцію в Курській області дуже секретно і без зворотного зв'язку, що, очевидно, обумовлено ситуацією. Це дуже обмежена операція з погляду площі та, ймовірно, також з погляду тривалості”, – зазначив німецький канцлер.

Шольц зауважив, що Німеччина була, є і буде “найбільшим прихильником України в Європі” попри те, що останніми днями Берлін звинувачують у хиткій підтримці Києва через проблеми внутрішньої політики.

Канцлер додав, що план “Великої сімки” щодо використання доходів від заморожених російських активів для надання кредитів Україні був “технічно складним, але політично зрозумілим” і дозволить суттєво посилити допомогу Україні.

“З 50 мільярдами доларів разом із фондами, наданими на національному рівні, це буде більше, ніж те, що було доступно Україні в плані підтримки на сьогодні”, – наголосив він.

Нагадаємо, ці коментарі Шольца пролунали на тлі повідомлень, що уряд Німеччини планує обмежити військову допомогу Україні. Про такі плани викликали хвилю критики як всередині Німеччини, так і поза її межами.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *