Атака на Москву та вибухи у кількох регіонах України: хронологія 910 дня війни

Атака на Москву та вибухи у кількох регіонах України: хронологія 910 дня війни Вікторія Кульженко Поліна Буянова

Хронологія 910 дня війни / Колаж 24 Каналу

Україна вже третій рік протистоїть повномасштабній агресії Росії. Наші захисники дають ворогу відсіч на всіх напрямках фронту

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже 910 днів. Про головні події цієї доби розповідає 24 Канал.

23:54, 21 серпняШольц відреагував на Курську операцію

На думку Шольца, українські війська навряд чи надовго залишаться на території Росії після їхнього наступу в Курській області. Він підкреслив, що Україна готувала операцію “дуже таємно і без зворотного зв’язку” зі своїми західними партнерами.

Водночас канцлер Німеччини залишив без відповіді питання про те, як він ставиться до використання в операції німецької техніки.

23:00, 21 серпняБоррель виступив за зняття обмежень на удари по Росії західною зброєю

Голова дипломатії ЄС заявив, що зняття обмежень дозволить посилити українську самоооборону. Адже тоді захисники зможуть знищувати засоби, якими Росія атакує українські міста та інфраструктуру.

Крім того, зняття обмежень зміцнить мирні зусилля.

22:25, 21 серпняЗ’явилися свіжі супутникові знімки нафтобази в Пролетарську, яка горить уже майже 4 дні

З нових знімків, опублікованих Osint-аналітиком, видно, що щонайменше 14 резервуарів повністю знищені, ще чотири – пошкоджені частково, 16 вціліли, а “доля” 44 залишається невідомою.

21:56, 21 серпняЗеленський провів розмову з Патріархом Варфоломієм

Глава держави подякував йому за підтримку України та українців, нашого захисту, нашої незалежності.

Зеленський підкреслив важливість нового закону про духовну незалежність, підтриманого Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій, та наголосив, що незалежний народ має бути незалежним також і духовно.

Президент України запевнив, що наша держава прагне зміцнювати православ’я в Україні та сприяти відкритому діалогу між церквами.

21:54, 21 серпняРосіяни вдарили по дитячому садку в Золотій Балці, – Херсонська ОВА

Внаслідок влучання FPV-дрона в приміщенні зайнялась пожежа. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

21:50, 21 серпняНідерланди закуплять для України мобільні радари для виявлення дронів

Нідерланди закуплять для України 51 мобільний радар для виявлення безпілотників. Їх передадуть до кінця 2024 року.

Ці системи здатні виявляти невеликі безпілотники та відрізняти їх від птахів. Унікальною особливістю радарів є те, що вони виконують свою роботу на мобільній платформі.

21:48, 21 серпняВорог атакував Нікопольщину артилерією та дронами-камікадзе

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА, росіяни атакували райцентр, Покровську, Марганецьку та Мирівську громади.

Пошкоджені інфраструктура, заправка, 3 приватні будинки, господарська споруда, авто і лінія електропередач. На щастя, всюди без загиблих і постраждалих.

21:46, 21 серпняООН виділить по 21 тисячі гривень українцям, які живуть біля лінії фронту

Кошти будуть надані, щоб українці могли придбати тверде побутове паливо для обігріву домівок взимку.

Загальний бюджет програми становить 30 мільйонів доларів.

21:43, 21 серпняРосіяни атакували Херсон з безпілотників

Російські військові скинули вибухівку з безпілотника на цивільну автівку у Херсоні. Внаслідок удару поранення отримали двоє людей.

57-річному чоловіку надали медичну допомогу на місці, 54-річну жінку шпиталізували. Під ще один ворожий удар потрапив 27-річний чоловік, який перебував на вулиці.

19:21, 21 серпняНа Сумщині є влучання у водогін і пожежну частину

Ввечері 21 серпня росіяни атакували Краснопільську громаду на Сумщині. Ворог влучив у приміщення пожежної частини у Славгороді: там було поранено водія та двох цивільних мешканців.

Водночас у Наумівці стася приліт КАБу, який пошкодив водогін.

У Краснопіллі руйнувань зазнав приватний будинок. Там понівечені вікна, двері, стіни.

19:19, 21 серпняРосійські війська вчергове вдарили по Харківщині

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що близько 12:25 російські війська вдарили по селищу Козача Лопань Дергачівської громади.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено будівлю сільської ради. Станом на 18:05, за даними МВС, з-під завалів вдалося врятувати жінку 1968 року народження. На щастя, вона жива, її стан стабільний.

Наразі на місці удару працюють всі профільні служби.

19:17, 21 серпняЧи вимикатимуть світло 22 серпня

Попри зростання споживання через спеку, в Укренерго потішили споживачів хорошою новиною.

Завтра, 22 серпня, застосування відключень не прогнозується. При зміні ситуації – про заходи обмеження буде повідомлено додатково,
– написали в Укренерго.

Водночас українців закликали споживати електроенергію ощадливо та не вмикати потужні електроприлади одночасно з 16:00 до 22:00.

19:09, 21 серпняРосіяни зводять вздовж Керченського мосту конструкцію, схожу на паралельний міст

Місцеві телеграм-канали повідомили, що біля Керченського мосту триває будівництво паралельної споруди, яка нагадує міст. Раніше вже з’являлася інформація, що для зведення паралельного мосту забивають палі.

На супутникових знімках також добре видно бонові загородження з обох боків мостової споруди.

Фахівці видання “Мілітарний” припускають, що конструкцію окупанти звели, щоб спробувати захистити міст від нових ударів ЗСУ.

17:30, 21 серпняУ Сумах чули вибух

Близько 17:25 у Сумах прогримів вибух. Перед цим моніторингові телеграм-канали повідомили, що вдалося зафіксували ракети Х-69 з борту Су-57, які рухалися в бік міста.

17:13, 21 серпняГУР атакувало аеродром “Саваслєйка”: уражено 8 літаків

У ГУР визнали успішний удар по військовому аеродрому у Нижньогородській області Росії. 16 серпня дрони-камікадзе атакували “Саваслейку”.

Джерела у воєнній розвідці повідомили, що внаслідок атаки було знищено три літаки, а пошкоджено близько п’яти. Йдеться зокрема про літак МіГ-31К та два Іл-76.

17:08, 21 серпняСуд виніс вирок агентці ФСБ, яка наводила російські ракети С-300 та Х-22 на Харків

За даними слідства, жінка “зливала” окупантам інформацію про наслідки ворожих ударів по Харкову 23 січня цього року. Тоді росіяни обстріляли місто ракетами С-300 та Х-22.

Співробітники СБУ затримали російську агентку “на гарячому”, коли вона проводила дорозвідку поблизу багатоквартирного будинку, в який поцілили окупанти.

Виявилося, що харків’янка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за крадіжку та незаконне зберігання наркотиків. Тепер суд призначив їй 16 років тюрми з конфіскацією майна.

17:00, 21 серпняПрем’єр-міністр Литви цього тижня відвідає Україну

Інгріда Шимоніте в п’ятницю, 23 серпня, вирушає в Україну з робочим візитом.

Програма візиту литовської прем’єр-міністерки до Києва поки що не розголошується.

Варто зазначити, що це буде перший візит Шимоніте в Україну з листопада минулого року, коли вона зустрілася з українським керівництвом і взяла участь у міжнародному форумі з українського зерна, організованому президентом Володимиром Зеленським.

16:57, 21 серпняНа Дніпропетровщині збили ворожий безпілотник

Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що оборонці неба збили над областю ворожий розвідувальний безпілотник.

Він подякував військовим з ПвК “Схід”.

16:53, 21 серпняРосіяни атакували Антонівку та Кіндійку на Херсонщині

21 серпня близько 14:35 російські війська вкотре атакували Антонівку. Окупанти скинули вибухівку з БпЛА на територію домоволодіння. На жаль, травми, несумісні із життям, отримала 84-річна жінка.

Також росіяни обстріляли безпілотниками Кіндійку. Ворог з дрона атакував автівку, у якій перебували двоє чоловіків 52 та 66 років. Їх доставили до однієї з херсонських лікарень.

13:45, 21 серпняУ ГУР попередили про нові інформаційні компанії Росії, ціллю яких є українські біженці

Ворог готує нові пропагандистські операції проти України в країнах ЄС. Заступник керівника ГУР МО України Вадим Скібіцький зазначив, що Росія вже зараз проводить потужні інформаційні заходи в Італії.

За словами Скібіцького, на території цієї країни країна-агресорка використовує своїх пособників, так званих журналістів з окупованої території України. Вони поширюють в Італії пропагандистські матеріали на користь Росії.

13:35, 21 серпняРосія планує відповідь на курську операцію, ми знаємо про ці плани, – розвідка

Операція ЗСУ в Курській області триває. Досвід наступу наші захисники використають для звільнення окупованих територій.

Про це розповів заступник керівника ГУР МО Вадим Скібіцький. За його словами, події в Курській області стануть точкою змін у відносинах, як всередині країни, так і на міжнародному рівні.

Зокрема, Скібіцький вважає, що Курська операція стала топновиною у світі, бо це операція проти ядерної держави та країни, яка вимагає переговорів лише на її власних умовах.

13:32, 21 серпняУ ПС підтвердили рух ворожого дрону з Білорусі, ще один БпЛА повернувся “на родіну”

Російські війська випустили 69 ударних БпЛА типу “Шахед” по території України у ніч на 21 серпня. Цікавим є те, що один з дронів залетів з території Білорусі.

Також є інформація, що один з дронів повернувся в Бєлгородську область. Росіяни запускали “Шахеди” з Приморсько-Ахтарська, Єйська та Курська.

13:28, 21 серпняУкраїна відбила масштабну атаку “Шахедів”

У ніч проти 21 серпня ворог завдав удару по Україні двома балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської області.

Також Росія атакувала 69-ма ударними БпЛА типу Shahed. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук зазначив, що районами пусків були Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ, що в Росії.

Загалом радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 72 повітряних цілей.

Відомо, що повітряний напад російських окупантів відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України.

13:23, 21 серпня”Відчинив ворота”: російський генерал розпустив раду оборони Курщини перед наступом ЗСУ, – WSJ

Перед тим, як українські військові розпочали наступ на Курську область, російський генерал Олександр Лапін розпустив раду, яка відповідала за посилення захисту регіону.

Через це на кордоні з Росією утворилася прогалина в обороні, якою і скористалися ЗСУ. Українські військові застали росіян зненацька і абсолютно непідготовленими до наступу.

Водночас видання пише, що Лапін не спеціально “відчинив ворота” для ЗСУ на Курщину. Річ у тім, що він зіткнувся з критичною нестачею військ на цьому напрямку.

09:33, 21 серпняСили оборони вдарили по позиції С-300 в Ростовській області

У ніч на 21 серпня підрозділи Військово-Морських сил ЗСУ у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони завдали удару по позиції зенітного ракетного комплексу С-300 противника біля населеного пункту Новошахтинськ Ростовської області.

Відомо, що у визначених точках прицілювання лунали потужні вибухи. Наразі у Генштабі ЗСУ дорозвідують точність ураження.

Варто наголосити, що російські загарбники використовують комплекси С-300 для ударів по мирних містах України. Ворог цинічно атакує ракетами із ЗРК житлові будинки та тероризує цивільне населення.

09:32, 21 серпняВінниччину атакували “Шахеди”

Минулої ночі ворог атакував Вінницьку область дронами-камікадзе типу “Шахед”. Загалом в область зайшло 8 ударних БпЛА, 4 з яких – успішно знищили сили ППО.

Втім, унаслідок падіння уламків збитих дронів є пошкодження. Як повідомила перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна, зафіксовано пошкодження цивільної інфраструктури.

09:29, 21 серпняВорог на світанку атакував Івано-Франківщину

Голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук розповіла про наслідки атаки на її регіон. За її словами, на щастя, не зафіксовано руйнувань, а також немає постраждалих.

Вона також закликала мешканців не ігнорувати повітряні тривоги. Проста обережність може зберегти життя, тож не варто нехтувати власною безпекою.

09:27, 21 серпняКоли буде наступний “Рамштайн”

Військово-повітряні сили США в Європі назвали дату, коли відбудеться черговий “Рамштайн”. Засідання в цьому форматі стане 24-м.

Зустріч має відбутись 6 вересня.

09:21, 21 серпняОновлена статистика втрат окупантів

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну країна-агресорка втратила 603010 своїх військових вбитими та пораненими.

Звісно ж, ворог утратив і десятки тисяч одиниць різноманітної бойової техніки. Зокрема:

  • танків – 8522;
  • бойових броньованих машин – 16542;
  • артилерійських систем – 17216;
  • РСЗВ – 1166;
  • засобів ППО – 928;
  • літаків – 367;
  • гелікоптерів – 328;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 13902;
  • крилатих ракет – 2442;
  • кораблів та катерів – 28;
  • підводних човнів – 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 23221;
  • спеціальної техніки – 2887.

07:02, 21 серпняУ Росії заявили про “одну з найбільших” атак дронів на Москву

Загалом, над Москвою нарахували 10 безпілотних літальних апаратів, які нібито всі були збиті. Це одна з найбільших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час.

07:01, 21 серпняНа Київщині працювала ППО

Повітряну тривогу в Київській області оголосили о 1:41 21 серпня. Перед цим, о 1:35 військові попереджали про рух російських безпілотників.

Пізніше написали, що ППО працює по цілях.

07:00, 21 серпняУ Хмельницькій області прогриміли вибухи

У Хмельницькій області оголосили повітряну тривогу вночі 21 серпня 2024 року через загрозу “Шахедів”. Це сталося о 02:45. А о 03:40 місцеві онлайн-спільноти почали писати про звуки вибухів, які чує Хмельницький та область.

06:43, 21 серпняРостовську область атакувала ракета: влада пише про “ППО”

Ростовську область Росії атакувала ракета. Губернатор регіону, як завжди, заявив про “роботу ППО”.

Місцеві росіяни в телеграм-каналах пишуть, що шоковані від слів губернатора. У коментарях під його дописом зазначають, що їхні слова видаляють дуже швидко.

Губернатор Ростовської області Васілій Голубєв заявив, що нібито орієнтовно о 1 ночі проти 21 серпня сили ППО на Заході Ростовської області “збили ракету”.

06:41, 21 серпняУ російському Брянську та Бєлгороді пролунали вибухи

У російських містах Брянськ та Бєлгород лунали вибухи. Росіяни традиційно почали писати про “збиття” безпілотників.

Губернатор Брянської області Алєксандр Богомаз заявив, що нібито російські військові протягом години виявили та збили 7 безпілотників.

У російському Бєлгороді після оголошення повітряної тривоги також почули вибухи. Росіяни вже навіть показують нібито “уламки збитих повітряних цілей”, проте губернатор Гладков ситуацію ніяк не коментував.

06:39, 21 серпняНа нафтобазі у Ростовській області третю добу пожежа, вибухнув ще один резервуар, – ЗМІ

На нафтобазі у Пролетарську біля Ростова вдосвіта 18 серпня внаслідок атаки безпілотників спалахнула пожежа, яка триває й станом на 21 серпня. Ба більше, там вибухнув ще один резервуар.

Російські телеграм-канали ввечері 20 серпня заявили, що вибухнула ще одна цистерна. До цього писали про 11 резервуарів, які вигоріли під час пожежі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *