Атака на Москву та вибухи у кількох регіонах України: хронологія 910 дня війни

Атака на Москву та вибухи у кількох регіонах України: хронологія 910 дня війни Вікторія Кульженко

Хронологія 910 дня війни / Колаж 24 Каналу

Україна вже третій рік протистоїть повномасштабній агресії Росії. Наші захисники дають ворогу відсіч на всіх напрямках фронту

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже 910 днів. Про головні події цієї доби розповідає 24 Канал.

09:33, 21 серпняСили оборони вдарили по позиції С-300 в Ростовській області

У ніч на 21 серпня підрозділи Військово-Морських сил ЗСУ у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони завдали удару по позиції зенітного ракетного комплексу С-300 противника біля населеного пункту Новошахтинськ Ростовської області.

Відомо, що у визначених точках прицілювання лунали потужні вибухи. Наразі у Генштабі ЗСУ дорозвідують точність ураження.

Варто наголосити, що російські загарбники використовують комплекси С-300 для ударів по мирних містах України. Ворог цинічно атакує ракетами із ЗРК житлові будинки та тероризує цивільне населення.

09:32, 21 серпняВінниччину атакували “Шахеди”

Минулої ночі ворог атакував Вінницьку область дронами-камікадзе типу “Шахед”. Загалом в область зайшло 8 ударних БпЛА, 4 з яких – успішно знищили сили ППО.

Втім, унаслідок падіння уламків збитих дронів є пошкодження. Як повідомила перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна, зафіксовано пошкодження цивільної інфраструктури.

09:29, 21 серпняВорог на світанку атакував Івано-Франківщину

Голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук розповіла про наслідки атаки на її регіон. За її словами, на щастя, не зафіксовано руйнувань, а також немає постраждалих.

Вона також закликала мешканців не ігнорувати повітряні тривоги. Проста обережність може зберегти життя, тож не варто нехтувати власною безпекою.

09:27, 21 серпняКоли буде наступний “Рамштайн”

Військово-повітряні сили США в Європі назвали дату, коли відбудеться черговий “Рамштайн”. Засідання в цьому форматі стане 24-м.

Зустріч має відбутись 6 вересня.

09:21, 21 серпняОновлена статистика втрат окупантів

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну країна-агресорка втратила 603010 своїх військових вбитими та пораненими.

Звісно ж, ворог утратив і десятки тисяч одиниць різноманітної бойової техніки. Зокрема:

  • танків – 8522;
  • бойових броньованих машин – 16542;
  • артилерійських систем – 17216;
  • РСЗВ – 1166;
  • засобів ППО – 928;
  • літаків – 367;
  • гелікоптерів – 328;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 13902;
  • крилатих ракет – 2442;
  • кораблів та катерів – 28;
  • підводних човнів – 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 23221;
  • спеціальної техніки – 2887.

07:02, 21 серпняУ Росії заявили про “одну з найбільших” атак дронів на Москву

Загалом, над Москвою нарахували 10 безпілотних літальних апаратів, які нібито всі були збиті. Це одна з найбільших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час.

07:01, 21 серпняНа Київщині працювала ППО

Повітряну тривогу в Київській області оголосили о 1:41 21 серпня. Перед цим, о 1:35 військові попереджали про рух російських безпілотників.

Пізніше написали, що ППО працює по цілях.

07:00, 21 серпняУ Хмельницькій області прогриміли вибухи

У Хмельницькій області оголосили повітряну тривогу вночі 21 серпня 2024 року через загрозу “Шахедів”. Це сталося о 02:45. А о 03:40 місцеві онлайн-спільноти почали писати про звуки вибухів, які чує Хмельницький та область.

06:43, 21 серпняРостовську область атакувала ракета: влада пише про “ППО”

Ростовську область Росії атакувала ракета. Губернатор регіону, як завжди, заявив про “роботу ППО”.

Місцеві росіяни в телеграм-каналах пишуть, що шоковані від слів губернатора. У коментарях під його дописом зазначають, що їхні слова видаляють дуже швидко.

Губернатор Ростовської області Васілій Голубєв заявив, що нібито орієнтовно о 1 ночі проти 21 серпня сили ППО на Заході Ростовської області “збили ракету”.

06:41, 21 серпняУ російському Брянську та Бєлгороді пролунали вибухи

У російських містах Брянськ та Бєлгород лунали вибухи. Росіяни традиційно почали писати про “збиття” безпілотників.

Губернатор Брянської області Алєксандр Богомаз заявив, що нібито російські військові протягом години виявили та збили 7 безпілотників.

У російському Бєлгороді після оголошення повітряної тривоги також почули вибухи. Росіяни вже навіть показують нібито “уламки збитих повітряних цілей”, проте губернатор Гладков ситуацію ніяк не коментував.

06:39, 21 серпняНа нафтобазі у Ростовській області третю добу пожежа, вибухнув ще один резервуар, – ЗМІ

На нафтобазі у Пролетарську біля Ростова вдосвіта 18 серпня внаслідок атаки безпілотників спалахнула пожежа, яка триває й станом на 21 серпня. Ба більше, там вибухнув ще один резервуар.

Російські телеграм-канали ввечері 20 серпня заявили, що вибухнула ще одна цистерна. До цього писали про 11 резервуарів, які вигоріли під час пожежі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *