“Одна бабуля здала 20 росіян”: як окупанти феєрично потрапляють у полон на Курщині

“Одна бабуля здала 20 росіян”: як окупанти феєрично потрапляють у полон на Курщині Віра Коновал Андріана КучерОсновні тези

  • Українські військові взяли в полон тисячі росіян у Курській області. Серед них є і мобілізовані, і строковики, і регулярна армія.
  • Одна літня жінка у Суджі добровільно виказала місце розташування двадцятьох російських військових ЗСУ. Їх взяли у полон.
  • Загалом ситуація у Курській області стає складнішою, опору від російської армії стає більше.

Більше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:371x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Операція у Курській області стала найрезультативнішою з точки зору кількості російських полонених, що відзначив і президент України. Деякі здаються у полон самі, а деяких здали самі ж місцеві.

Ведуча 24 Каналу Андріана Кучер поспілкувалася з українськими військовими у Суджі, які розповіли цікаві історії про те, як росіяни потрапляють у полон. Їхня кількість, до слова, уже вимірюється тисячами.

Полонених на Курщині вже тисячі

Бійці ЗСУ, які зараз перебувають у Суджі, розповіли, що на початку операції у Курській області були лише строковики, які не були готові вступати у бій. Вже згодом туди відправили регулярну армію.

Полонених дуже багато, вони самі здавалися у полон. Зараз вже мовиться про тисячі. Наші розвідники днями взяли 12 людей у полон, раніше – ще більше. Тут на ВОПі (взводний опорний пункт – 24 Канал) здалося понад 40 осіб: строковики, офіцери, старшини й солдати. Вони тут мали бліндажі,
– розповів один з військових.

Також серед полонених є багато мобілізованих. Деяких без підготовки кинули у бої на Курщині.

“Одна бабуля здала 20 росіян. Вона підійшла до наших хлопців і сказала: “Там є 20 хлопчиків, які хочуть здатися в полон, але вони зі зброєю”. Попередила, сказала де… Росіяни бігають, ховаються по полях, по посадках, такі залякані”, – поділився історією фельдшер.

Однак важливо розуміти, що для українських захисників операція у Курській області не є легкою. Якщо спочатку опір росіян не був значним, то зараз він все ж посилився. Наприклад, російська авіація працює з першого дня. Вони скидають десятки КАБів фактично щоденно.

Останні новини про бої на Курщині

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українські військові контролюють понад 92 населених пункти та 1250 квадратних кілометрів території ворога. Глава держави також відзначив, що ця операція стала “найбільшою інвестицією” у процес звільнення українців з російського полону.
  • Мешканці Суджі тим часом бідкаються, що влада кинула їх напризволяще. Зокрема, спочатку їм обіцяли забезпечити евакуаційні автобуси, однак їх так і не було.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *