Рада церков офіційно підтримала заборону російської церкви в Україні

Рада церков офіційно підтримала заборону російської церкви в Україні Дмитро УсикОсновні тези

  • Рада церков підтримала заборону російської церкви в Україні.
  • ВРЦіРО вважає, що це рішення допоможе перемозі України та захистить її від російської агресії.
  • Рада церков засудила діяльність РПЦ та заявила, що жодна організація, пов’язана з агресором, не може діяти в Україні.

Заборона УПЦ МП в Україні / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:421x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримала законопроєкт щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов’язаних з РПЦ. Там переконані, що це рішення сприятиме перемозі України.

Відповідну заяву ВРЦіРО оприлюднила після зустрічі з Володимиром Зеленським, що стосувалася захисту свободи віросповідання та духовної незалежності України.

Заборона УПЦ МП в Україні

Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку,
– пише Рада церков.

Представники ВРЦіРО засудили діяльність Російської православної церкви, зазначивши, що вона співучасниця кривавих злочинів росіян. Там наголосили, що жодна організація, яка базується у країні, що здійснила військову агресію проти України і керується державою-агресором, не може діяти в нашій країні.

Представники ради заявили, що українські віряни, попри всі виклики, мають можливості для гідного виразу власних релігійних почуттів й переконань.

“Головною загрозою для релігійної свободи в Україні є російська агресія, внаслідок якої окупантами було вбито десятки священнослужителів, зруйновано сотні храмів і молитовних будинків. Московський патріархат виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі”, – наголошує ВРЦіРО.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *