Австралійських дітей хочуть позбавити алергії на арахіс: який спосіб для цього вигадали

Австралійських дітей хочуть позбавити алергії на арахіс: який спосіб для цього вигадали Лілія Імбіровська-СиваківськаОсновні тези

  • В Австралії почали програму лікування алергії на арахіс у дітей.
  • Програма використовує пероральну імунотерапію, починаючи з маленьких доз арахісового порошку для малюків.
  • Цей метод дозволяє дітям подолати алергію на арахіс, але користуватися ним можна лише під наглядом фахівців.

Дітей в Австралії привчатимуть до арахісу / Pixabay

В Австралії стурбувалися тим, що багато дітей мають алергію на арахіс. Аби цей поширений продукт не створював їм проблем у майбутньому, вчені та чиновники вирішили впровадити спеціальну програму.

Боротьба з алергією

Алергія на арахіс стала великою проблемою для дітей з Австралії. Їм потрібно контролювати все, що вони їдять, до останнього інгредієнта, аби їхньому здоров’ю, а інколи й життю нічого не загрожувало. Материк навіть прозвали “світовою столицею алергії”.

Місцеві лікарі вирішили боротися з проблемою за допомогою унікальної програми лікування. І цікаво, що вона починається з перших днів життя дитини.

Унікальна програма

Нова програма боротьби з алергією на арахіс називається пероральна імунотерапія. Якщо дитині діагностують алергію на арахіс, то їй під наглядом фахівця поволі дають маленьку порцію арахісового порошку. Поступово доза арахісу збільшується, і з часом алергію буде подолано.

Спочатку може бути невеличка алергічна реакція, але в перспективі цей метод повністю звільняє дитину від проблеми,
– розповів керівник програми Тім Бреттіг.

Скористатися програмою можна безплатно в 5 штатах. Вона відбувається під наглядом фахівців. Давати дитині арахісовий порошок вдома можна, але виключно за рекомендації лікаря.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *