Зеленський закликав Раду негайно зібратися: нардеп пояснив щодо яких питань

Зеленський закликав Раду негайно зібратися: нардеп пояснив щодо яких питань Анастасія КушпітОсновні тези

  • Зеленський закликав Верховну Раду негайно зібратися для голосування за важливі законопроєкти, зокрема у сфері оборони.
  • Планується голосування за гарантії для воїнів, спрощення видачі громадянства українським легіонерам, врегулювання питання трофейної зброї.
  • Нардепи також готуються до другого читання законів про заборону московської церкви й позбавлення державних нагород зрадників.
  • Очікується голосування за правки або нові законопроєкти й для воїнів, які зараз на Курщині.

Зеленський закликав Раду негайно зібратися / Валентина Поліщук, 24 КаналБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:061x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Невдовзі Верховна Рада повинна зібратися та проголосувати за низку важливих законопроєктів. Зокрема щодо військових, які зараз просуваються у Курській області.

Володимир Зеленський повідомив, що очікується посилення правових позицій нашої держави. Насамперед оборонний законодавчий пакет для України.

За що скоро голосуватиме Верховна Рада

Президент наголосив, що нові правові рішення допоможуть українським воїнам, українському суспільству і нашим державним інституціям.

Зокрема він закликав Верховну Раду проголосувати за:

  • Гарантії для воїнів, які беруть участь у Курській операції або братимуть участь в інших операціях на території держави-агресора. Усі виплати та преференції, які передбачені для передової, повинні бути закріплені на законодавчому рівні і для таких операцій.
  • Спрощення видачі громадянства українським легіонерам з інших країн, а також їхнім рідним.
  • Врегулювання питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях.

Також президент закликав зафіксувати на законодавчому рівні покарання для осіб, які виправдовують російську агресію і зрадили країну. Мовиться про позбавлення будь-яких звань і нагород.

Нардеп Ярослав Железняк уточнив, що на порядку денному скоро буде друге читання про заборону московської церкви (#8371), про позбавлення державних нагород зрадників (пакет з двох законів: #11410 – 11411), про громадянство для тих, хто захищає зараз Україну (#11469/ 9585), та щодо трофейної зброї (#9538).

Також нардеп підтвердив, що очікується голосування за правки або нові законопроєкти для тих, хто зараз на Курщині.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *