Україна та Росія починають переговори про обмін полоненими в Курській області, – FT

Україна та Росія починають переговори про обмін полоненими в Курській області, – FT Маргарита ВолошинаОсновні тези

  • Україна і Росія починають переговори про обмін полоненими в Курській області, згідно з даними Financial Times.
  • Точна кількість російських військових, яких взяли ЗСУ під час заходу в Курську область, не розголошується.

Тривають переговори щодо полонених у Курській області / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:441x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше АудіоновинВимкнути

Україна змогла взяти у полон понад сотню російських загарбників з Курської області. Наразі, за даними західної преси, між Києвом і Москвою тривають переговори стосовно їхнього обміну.

Про це повідомляє Financial Times. Видання зазначило, що факт роботи над обміном журналістам підтвердила українська розвідка.

Переговори щодо полонених між Україною та Росією

Financial Times, посилаючись на співрозмовників в українській розвідці повідомило, що представники України та Росії починають переговори про обмін військовими, яких вдалося взяти у полон у Курській області.

Станом на зараз точна кількість російських військових, яких взяли ЗСУ під час заходу в Курську область, не розголошується. Однак видання зазначило, що за даними представників уряду та військових, може йтися про сотні.

Зазначається, що переговори між країнами почалися після 10 днів важких боїв Курської області. Журналісти вважають, що захоплення загарбників у полон посилить позицію Києва в ймовірних переговорах щодо повернення власних громадян, які перебувають у російських катівнях із самого початку війни.

Напередодні ж уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова обговорила з українським омбудсменом Дмитром Лубінцем питання щодо окупантів, яких вдалося взяти полон у Курській області. Розмова була ініційована російською стороною.

Україна поповнює кількість полонених окупантів: останні новини

  • До слова, спецпризначенці СБУ взяли в полон 102 російських військових 488-го гвардійського мотострілецького полку збройних сил Росії та підрозділу “Ахмат”. Це наймасовіше взяття ворога в полон, яке вдалося провести за один раз. Противник не збирався здаватись в полон, провізії та боєприпасів було більш ніж достатньо.
  • Сотні російських військових, які потрапили у полон вже записують відео, на яких благають обміняти їх на бійців полку “Азов”, бо вони “хочуть до рідних”. На одному з опублікованих відео до російського президента звертається один з полонених. Звернення записали на тлі інших військовополонених росіян.
  • Інші російські строковики, які служили в Курській області, здалися в полон й також благають обміняти їх на воїнів полку “Азов”. Це є черговим підтвердженням того, що Кремль відправляє строковиків до відбиття атак у Курській області.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *