Ініціатива вже в України: Черник проаналізував успіхи на Курщині та удар по аеродромах Росії

Ініціатива вже в України: Черник проаналізував успіхи на Курщині та удар по аеродромах Росії Аліна КулебаОсновні тези

  • Українські війська завдали ефективних ударів у Курській області та по аеродромах Росії, перехопивши ініціативу на полі бою.
  • Результатом атак стало захоплення російського міста Суджа та наймасованіша атака на військові аеродроми Росії, де постраждала серйозна авіація.
  • Полковник ЗСУ Петро Черник вважає, що можлива мобілізація в Росії може обернутися проти Путіна.

Українські війська продовжують завдавати неочікуваних та ефективних ударів по ворогові в Курській області. А сили спеціальних операцій здійснили найбільшу від початку повномасштабного вторгнення атаку на провідні військові аеродроми Росії.

Які наслідки вже помітні та чого чекати далі розповів в щоденному військовому зведенні 24 Каналу військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

Що чекає на Курськ

Українські війська просуваються в Курській області. Станом на 14 серпня близько 1000 квадратних кілометрів перебувають під контролем Збройних Сил України. Для порівняння площа Москви – 2 500 квадратних кілометрів.

Найвища кульмінація руху і швидкості вже позаду, хоча ми просуваємося далі. Противник має ресурс, вони точно будуть мобілізуватися, переконцентровуватися та перегрупуватися,
– зауважив Черник.

Він наголосив, що наразі ініціатива на полі бою перехоплена українським силам оборони. Україна наближається до точки перелому у війні.

Крім того, потужним показником стало захоплення російського міста Суджа, адже це велика логістична точка – величезний вузол шосейних доріг і великий залізничний вузол. А 90% всього, що ввозить Росія на фронт – доставляється саме залізницею.

“Як в організмі перерізати центральну артерію – він знерухомиться. Такий ефект має і перерізання стратегічних доріг. Чи це є частиною головного задуму – не маю жодного сумніву”, – підкреслив військовий експерт.

Найбільший удар по аеродромах Росії

Джерела в українських силах оборони повідомили, що минулої ночі відбулася наймасованіша від початку повномасштабного вторгнення атака по військових аеродромах Росії. Вони били по “Борисоглєбську”, “Балтимору”, “Саваслєйці”.

Російська ППО по-справжньому деградує. Росіяни заявили, що відмовляються від 33-міліметрових гармат на системах “Панцир-С1”. Отже, вони не доцільні, не виконують своїх завдань, навіть боротьби із безпілотними системами,
– пояснив полковник ЗСУ в запасі.

На уражених аеродромах була серйозна авіація – Су31, Су-34, також є інформація, що постраждав великий транспортний літак Ту-76.

Це саме той масштаб атак, якого ми очікували. Якщо дивитися глобально – ми точно перехопили ініціативу, на цю хвилину динаміка успіху на нашому боці. Разом з тим тримаймо емоції позитиву на твердій золотій середині,
– резюмував Черник.

Теми, які також аналізував Черник

  • Петро Черник вважає, що в Росії можуть оголосити мобілізацію найближчими місяцями. Приводом для цього, зокрема пропагандистським, може стати Курська операція. Однак це може та обернутися проти Путіна, адже якщо знайдеться величезна кількість незадоволених росіян, то цю силу вони обернуть проти диктатора. Подібна спроба вже була торік із рейдом Пригожина.
  • В Москві запроваджено посилено охорону. Черник вважає, що страх полягає першою чергою в наближенні української армії. Саме страх може стати підґрунтям для палацового перевороту.
  • Черник вважає, що Росія цілком можливо готує масовану ракетну атаку по Україні, але не варто її прив’язувати саме до рейду в Курській області. Адже подібні атаки відбуваються з певною періодичністю вже понад два роки. Крайній удар був на початку липня, загальна періодичність в середньому 2 – 3 місяці.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *