Вибухи пролунали на Полтавщині

Вибухи пролунали на Полтавщині Олесь ДрукачОсновні тези

  • На Полтавщині почули кілька вибухів, після того як Повітряні сили повідомили про ракети, що летіли в цей регіон.
  • Моніторингові спільноти підтвердили політ щонайменше 3 авіаційних ракет.

Вибухи / 24 Канал

У Полтавському районі Полтавської області було чутно кілька вибухів. Перед цим Повітряні сили повідоиляли про ракети, що летіли на цей регіон.

Моніторингові спільноти уточнювали, що мовиться про авіаційні ракети. Їх нарахували щонайменше 3.

Вибухи на Полтавщині 15 серпня: що відомо

Повітряну тривогу в Полтавській області оголосили о 04:54 вночі 15 серпня. За кілька хвилин Повітряні сили у соціальних мережах повідомили про ракети, які запустив ворог у напрямку Полтавщини.

А о 5.01 з повідомлення ЗМІ стало відомо, що у Полтавській громаді було чутно звуки вибухів. Мовилося про щонайменше 2. Перед цим моніторингові спільноти писали, що на область летіли 3 авіаційні ракети.

О 05:12 вже скасували повітряну тривогу. Втім, о 05:44 в Полтавській області знову оголосили повітряну тривогу. Причиною цього стали ворожі ударні БпЛА, які змінили рух і почали рухатися з Харківщини в напрямку Полтавської та Сумської областей.

Наразі в Полтавській ОВА не повідомляли, які наслідки ворожої атаки.

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги й небезпеку для різних областей України читайте в нашому телеграмі.

Загалом упродовж ночі 15 серпня в Україні була загроза балістичного удару, але про пуски не повідомляли. Повітряні сили здебільшого інформували про небезпеку від ударних дронів-камікадзе ворога – для Херсона, Запоріжжя, Харківщини та Черкаської області. БпЛА цього разу запускали і з північного, і з південного напрямків, причім у кілька хвиль.

Зауважимо, у переддень, 14 серпня вибух чули у Лубнах на Полтавщині – також після оголошення повітряної тривоги в області, та того разу вона була пов’язана з загрозою застосування балістичного озброєння. Загалом у напрямку Полтавської області російська армія часто застосовує різні види повітряного озброєння.

Увечері 14 серпня окупанти також вкотре атакували Одесу. Вибухи в місті чули близько о 19:35. Згодом стало відомо, що окупанти завдали удару балістичною ракетою. Ворог атакував припортову цивільну інфраструктуру. На щастя, внаслідок атаки ніхто не загинув, однак троє осіб отримали поранення й були госпіталізовані.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *