У підриві Північного потоку підозрюють українця: чи вплине це на відносини Берліна і Києва

У підриві "Північного потоку" підозрюють українця: чи вплине це на відносини Берліна і Києва / Фото: Associated Press

У ФРН запевнили, що хто б не стояв за підривом "Північного потоку", це не зашкодить відносинам між Берліном і Києвом.

Розслідування диверсії на газогоні Nord Stream є для німецької сторони найвищим пріоритетом, але незалежно від результатів розслідування, це не виправдовує агресивну російську війну проти України та не завдасть шкоди німецько-українським відносинам.

Про це заявив заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу 14 серпня.

“Розслідування ведеться відповідно до закону… Але абсолютно безвідносно до того, якими будуть результати цього розслідування, це не змінює нічого в тому факті, що Росія веде незаконну агресивну війну проти України”, – заявив Бюхнер.

Він також запевнив, що розслідування, в якому нібито фігурують громадяни України, жодним чином не обтяжує відносини між Берліном і Києвом.

“Це жодним чином не пов’язане одне з одним… Йдеться про юридичне опрацювання кримінального вчинку… Безвідносно до результатів процесу ми (Німеччина) продовжуватимемо підтримувати Україну в її оборонній боротьбі проти незаконної загарбницької війни Росії стільки, скільки буде необхідно, як неодноразово казав канцлер”, – зазначив Бюхнер.

Заступник речника водночас наголосив, що розслідування підриву на газопроводі Nord Stream є для федерального уряду “найвищим пріоритетом”, і підтвердив, що розслідування цього інциденту від початку жовтня 2022 року веде федеральна генпрокуратура, до нього залучені також кримінальна і федеральна поліція.

Нагадаємо, кілька німецьких ЗМІ 14 серпня повідомили, що федеральна генпрокуратура ще в червні видала ордер на арешт українця, якого підозрюють у здійсненні диверсії і точне місцеперебування якого наразі невідоме. Також у справі проходить українське подружжя дайверів. Українська влада неодноразово підкреслювала, що не має нічого спільного з цим актом саботажу.

Три з чотирьох гілок газогонів Nord Stream 1 і 2 були підірвані на дні Балтійського моря 26 вересня 2022 року.

Читайте також:

  • Українця вбили у гуртожитку в німецькому Ростоку
  • Чи законно Україна застосовує німецьку зброю на Курщині: в Бундесвері вказали на важливий нюанс
  • Путін нічого не контролює: голова оборонного комітету Бундестагу оцінив Курську операцію

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *