Штурми навіть на протезі: як бійці “Химери” воюють на Херсонщині

Штурми навіть на протезі: як бійці "Химери" воюють на Херсонщині 13.08.2024 11:05 Укрінформ Українські спецпризначенці розповіли про особливість боїв, поранення та врятованого кота Жору

У новому відео проєкту «Український Свідок» – бійці підрозділу «Химера» у складі спецпідрозділу «Тимур» ГУР МО України: «Шендрос», «Розбійник», «Пиріжок» та кіт Жора. Вони виконують надскладні завдання на Херсонському напрямку.

«Складність руху на цьому напрямку – насамперед у розгалуженій сітці проливів, островів, – розповідає боєць підрозділу із позивним «Пиріжок». – Окрім того, ворог постійно тебе бачить. А ще чує рух човнів. Може накрити або на воді, або вже під час десантування, фугасом чи артою».

Заступник командира підрозділу на псевдо «Шендрос» розказує про закріплення на лівому березі Херсонщини. «Ми можемо поставити там ППО, – ділиться військовий. – Але ворог одразу ж працює КАБами. У нього є зона підльоту з боку Криму, вони стягнули на цю ділянку якнайбільше засобів вогневого ураження. Складність закріплення – у мілині та низині: ворог накриває тебе зверху. А ще не забувайте про заміновану воду».

Розвідник із позивним «Розбійник» розповів, як він перепливав річку… без ноги. Військовий втратив її на тому ж Херсонському напрямку, наступивши на протипіхотну міну «Лепесток». «Коли я втратив ногу, то мав вертатися, – згадує розвідник. – Для цього необхідно було переплисти річку. Побратими скинули мене у воду, я поплив – і мене витягли на іншому березі. Потім – евакуація, лікарня».

«Шендрос» вважає, що справжня війна тільки почалась. «Повномасштабна, на мою думку, триватиме ще дуже довго, – каже він. – Після великої війни буде невеличка війна, у якій нам потрібно буде втримати все, що в нас є. Спочатку ми знищимо всіх зовнішніх ворогів, а потім, якщо лишаться сили та здоров’я, то намагатимемося навести порядок у країні».

«Кіт Жора у нас – ветеран війни, – розповідає «Шендрос» про чотирилапого. – Тримав оборону в Миколаївській області, потім мав у заручниках псковський десант, зайшов у Херсонську область… А взагалі, коли іноді вечорами приходить журба, кіт допомагає подолати всі печалі».

Бійці назвали улюбленця на честь побратима «Жори», який загинув від касетного снаряда 29 серпня 2022 року, під час першого штурму підрозділу на Херсонському напрямку.

«Український Свідок»

Херсонщина Військові Протезування Війна з Росією Бій

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *