Наступ ЗСУ на Курськ зараз: чим операція ЗСУ обернеться для командування РФ

Президент РФ Володимир Путін і очільник Генштабу Валерій Герасимов. Фото: росЗМІ.

Москва шукає цапа-відбувайла.

Влада Росії зазвичай шукає “крайнього” після масштабних провалів, аби бодай якось виправдати обличчя. Прорив ЗСУ у Курській області навряд чи буде виключенням.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів у коментарі “Главреду”. 

Він висловив припущення, що кремлівський “фюрер” може звинуватити у допущенні прориву керівника російського генштабу  РФ Валерія Герасимова.

“Тут показовою є інформація про те, що заступник командувача Ленінградського військового округу Еседулла Абачев, який очолює тактичний напрямок “Курськ”, ще два тижні тому доповідав Герасимову, що є загроза вторгнення до Курської області”, – розповів Жданов.

Втім, тоді Герасимов тоді відповів Абачеву, мовляв, розганяти паніку та вестись на дезінформацію противника не варто. Що більше – начальник генштабу РФ навіть забрав частину військ Курської області на Харківщину. Жданов припустив, що саме через це Герасимова намагаються зробити цапом-відбувайлом в цій ситуації.

Нагадаємо, аналітики ISW повідомили, що наступ в Курській області дозволив Україні перехопити ініціативу на фронті й продовжити протистояння на всій території воєнних дій. Цей “прорив” змусив Кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби в сектор, де українські війська розпочали атаку.

Читайте також: 

  • Наступ на Росію: Китай відреагував на події в Курській області
  • Експерт назвав унікальний шанс для ЗСУ після “прориву” кордону РФ
  • В ISW пояснили, чому Кремль намагається применшити масштаб подій в Курській області
У прикордонні Росії палають підстанції: Курчатов, де розташована Курська АЕС, знеструмлено 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *