Огляд «Війна в Україні за тиждень» з 5 по 11 серпня

Огляд «Війна в Україні за тиждень» з 5 по 11 серпня 12.08.2024 07:00 Укрінформ Рада ЄС схвалила надання Україні €4,2 мільярда траншу. Президент Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації ВІДЕО

05.08/ Веніславський: На війну в обхід ТЦК

05.08/ Романенко: F-16 патрулюють небо

06.08/ Кутков: У ЗСУ створюють єдину систему по роботі з родинами військовослужбовців

06.08/ Лихоманенко: ТЦК провалює комунікацію з родинами військовослужбовців

06.08/ Карнаухова:Ми вже зараз маємо масштабувати патронатну службу

06.08/ Сюжет: Броньовик, який здатен їхати на двох колесах

07.08/ Кравцов: В яких умовах працюють енергетики Харківщини?

07.08/ Старенький: Нерівноправ’я в мобілізації юнаків у віці 18-25 років ВР має усунути

07.08/ Порхун, Коляда, Адаменко: Фахівець із супроводу ветерана – нова професія за вимогою часу.

07.08/ Ступак:  Спецоперація в Курській області: хто проводить і яка мета?

08.08/ Амелякін: Залізнична гілка, яку росія будує на Донбасі, полегшить логістику окупантів

08.08/ Коваленко: Російські спецслужби готують інформаційно-психологічну операцію в Україні. Що треба знати?

09.08/ Інтерв'ю Об'єднані війною: Олефір – про виїзд закордон і повернення

ФОТО

5.08/ Військовим НГУ передали мобільні ремонтні майстерні

06.08/ Війська РФ ударили по центру Харкова

06.08/ Брифінг «Протидія російській пропаганді та дезінформації» в Харкові

07.08/ Кияни перечікують повітряну тривогу у підземці

07.08/ Відкриття виставки «Алея незламних міст» на Михайлівській площі

07.08/ Акцію на підтримку полонених провели біля російського посольства у Києві

07.08/ Зруйнований внаслідок російського обстрілу храм Різдва Пресвятої Богородиці в селищі Новоекономічне

07.08/ Зруйнована Мирноградська інфекційна лікарня

08.08/ Міністерство оборони України презентувало нову платформу «Армія+» у Києві

08.08/ У Києві відбулася презентація пам’ятної монети «Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних сил України»

08.08/ Відкриття виставки Всеукраїнського мистецько-культурологічного проєкту «Військово-польовий арт» у Вінниці

09.08/ Акція протесту проти будівництва військового цвинтаря

10.08/ Передача дев’ятого мобільного стабілізаційного контейнера Stabnet бригаді «Рубіж» у Києві

10.08/ У Дніпрі відбулася акція «Дніпро, не мовчи, стань голосом полонених!»

10.08/ У Вишневому попрощалися із загиблим воїном Андрієм Луківським

БОЙОВІ ДІЇ

794  бойових зіткнень зафіксовано на фронті за тиждень з 5 по 11 серпня за даними Генштабу.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 11.08 заявив, що операція продовжується. Подробиць головнокомандувач ЗСУ не надав.

Станом на 11.08 ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, стягування додаткових білоруських військ наразі не фіксується. Раніше Міністерство оборони Білорусі заявило у неділю, що відправляє додаткову військову техніку до прикордонних з Україною районів.

Сили оборони України 09.08 завдали удару по аеродрому «Липецьк» (Липецька область, рф),  уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. На аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються.

Спецпризначенці ГУР МОУ 9 серпня під час рейду на окуповану росіянами Кінбурнську косу ліквідували близько 30 загарбників та їхню броньовану техніку та встановили бойовий прапор Воєнної розвідки на одній з позицій ворога.

У ніч на 9 серпня поблизу населеного пункту Чорноморське у Криму воїни спецпідрозділу ГУР МОУ «Group 13» за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу «Тунєц».

Підрозділи ЗСУ 09.08 завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Підтверджено точне влучання та знищення одного радара ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів

Сили оборони 06.08 здійснили ще одну унікальну спецоперацію, знищивши російський вертоліт Мі-28 над Курською областю з допомогою FPV-дрона. СБУ 09.08 знищили ще один вертоліт у момент його польоту за допомогою FPV-безпілотника у Курській області.

На Тендрівській косі у північній частині Чорного моря спецпризначенці підрозділу активних дій «Артан» та Морського центру Головного управління розвідки Міністерства оборони України 6 серпня 2024 року знищили техніку, особовий склад і фортифікації загарбників.

Унаслідок атаки українських безпілотників на російський аеродром «Морозовськ» 3.08  знищено СУ-34 і склад БК. Ще два російські літаки такого ж типу ймовірно пошкоджено уламками.

***

Про ситуацію в Курській області РФ

08.08

  • Україна сама ухвалює рішення стосовно воєнних дій, наголошують у Державному департаменті США, коментуючи події в Курській області – Метью Міллер, речник Держдепу.
  • Україна у рамках своєї оборонної війни проти незаконної агресії РФ має право на завдання ударів по ворогу там, де вважає за потрібне, у тому числі на його території – Пітер Стано, речник ЄС.
  • Однією зі стратегічних цілей прориву українських військ у Курську область РФ може бути демонстрація можливості перехопити ініціативу у війні, і цей прорив може мати довгострокові політичні наслідки для Москви – Райнер Сакс, Естонський експерт з безпеки.
  • Росія не змогла прорахувати ситуацію на прикордонні із Курською областю і пропустила момент накопичення там «дружніх Україні сил» –  Іван Тимочко, голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ
  • Глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер не бачить проблем з використанням ЗСУ переданої їм німецької зброї на території Курської області, а самим ЗСУ бажає успіху.
  • Що відомо про події на Судженському напрямку дивись за посиланням.

09.08

  • Україна має право захищати себе, а події у Курській області відповідають політиці Сполученим Штатам – Сабріна Сінгх, заступниця речника Міністерства оборони США
  • Західні союзники дали зелене світло наступові ЗСУ на території Росії – Politico
  • Проведення «обмеженої військової операції» в Курській області РФ змусила Захід визнати право українців на перенесення війни на територію агресора, також ці події поглиблюють розкол між російськими спецслужбами та військовими – Гаррі Тіідо, естонський дипломат і політичний журналіст

10.08

  • Сполучені Штати підтримують зв’язок з українською стороною щодо подій у Курській області РФ, щоб зрозуміти цілі і стратегію операції – Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому
  • МАГАТЕ стежить за ситуацією щодо воєнних дій поблизу Курської АЕС  і  закликає дотримуватися імперативу щодо забезпечення «фізичної цілісності атомної електростанції».
  • У Курській, Брянській та Бєлгородській областях Росії, що межують з Україною, запроваджений режим контртерористичної операції.
  • Ефект і мета Курської операції частково можуть полягати в тому, щоб ще раз продемонструвати хибність аргументу про «червоні лінії» Росії – Андреас Умланд,

аналітик Шведського інституту міжнародних відносин.

11.08

  • Курська операція ЗСУ засвідчила, що російський можновладець Путін нічого не контролює, і заклала хорошу основу для переговорів із його наступником – Маркус Фабер, глава оборонного комітету Бундестагу.

***

Ситуація на фронті по днях тижня

05.08

  • На Харківському напрямку у Вовчанську ворог перегруповується. Противник намагається відновити втрачене положення та вибити Сили оборони України із займаних рубежів.
  • Ознак формування наступального угруповання росіян на Таврійському напрямку немає, противник продовжує штурмувати українські позиції малими піхотними групами.
  • Ворог не полишає спроб прорвати оборону українських підрозділів на Сіверському напрямку поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Переїзного та Виїмки, де здійснив сім штурмових дій.
  • На Торецькому напрямку противник за підтримки бомбардувальної авіації 15 разів атакував позиції українських військ..
  • На Покровському напрямку у районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої, Карлівки та Яснобродівки точаться запеклі бої.

06.08

  • Ситуація на трасі Покровськ – Костянтинівка перебуває під контролем українських бійців, Сили оборони виконують свої задачі, аби не допустити просувань і на інших ділянках.
  • Інформація про окупацію росіянами села Нью-Йорк Донецької області не відповідає дійсності, наразі там тривають важкі бої.
  • У Часовому Яру росіяни намагаються форсувати канал і штурмують із кількох флангів.
  • На Лиманському напрямку загарбницька армія 15 разів штурмувала позиції наших захисників поблизу Макіївки, Торського, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі.
  • На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 13 – наступали біля Нью-Йорка, Торецька та Північного.
  • На Покровському напрямку окупанти здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Желанне, Олександрівка, Калинове, Веселе, Іванівка, Калинівка, Скучне, Яснобродівка.

07.08

  • На Куп’янському напрямку ворог провів два безуспішних штурми неподалік Петропавлівки та у бік Новоосинового.
  • На Сіверському напрямку впродовж дня ворог чотири рази намагався просунутись у районах Верхньокам’янського та Переїзного.
  • На Торецькому напрямку противник сім разів атакував у районах Торецька, Північного і Нью-Йорка. Ворог шість разів бомбардував Торецьк і двічі бив НАРами по Нью-Йорку і Курдюмівці.
  • На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Гродівка, Желанне, Новожеланне та Яснобродівка.

08.08

  • На напрямку населеного пункту Вовчанськ на Харківщині ворог уже провів ротацію особового складу, завів новий підрозділ з Луганської області.
  • На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Макіївки, Невського, Тернів та Серебрянського лісу.
  • Ворог не полишає спроби прорвати оборону українських військ на Сіверському напрямку, поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки загарбники вісім разів намагались потіснити українські підрозділи.
  • На Краматорському напрямку від початку доби окупанти шість разів намагалися вибити українські підрозділи із займаних позицій.
  • Залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. В районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Желанного та Карлівки точаться запеклі бої.

09.08

  • На Харківському напрямку окупанти здійснили атаку біля Вовчанська.
  • На Лиманському напрямку загарбники сім разів штурмували позиції українських захисників неподалік від Макіївки, Невського й Серебрянського лісу.
  • На Сіверському напрямку протягом дня відбулися дев’ять бойових зіткнень, ворог  наступав у бік Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.
  • На Торецькому напрямку росіяни збільшили кількість атак до 12 – наступали біля Білої Гори, Диліївки, Нью-Йорка і Торецька.

10.08

  • На Покровському напрямку з початку доби загарбники здійснили вже 25 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у районах восьми різних населених пунктів.
  • На Лиманському напрямку за день російські окупанти здійснили дев’ять атак на позиції українців поблизу Невського і Макіївки.
  • На Куп’янському напрямку загарбники чотири рази безуспішно штурмували позиції підрозділів Сил оборони біля Стельмахівки і Берестового.

11.08

  • Окупанти намагались прорвати оборону біля Стельмахівки на Луганщині, а також у районах Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі.
  • На Харківському напрямку російські окупанти три рази штурмували позиції Сил оборони в районах Вовчанська і Тихого.
  • На Лиманському напрямку росіяни атакували в районах Макіївки, Невського, Новосадового та у Серебрянському лісі.
  • На Покровському напрямку з початку доби російські загарбники здійснили вже 26 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки.

В операційній зоні ОТУ «Харків» від початку тижня російські окупанти посилили обстріли, ворог нарощує військову присутність у районі Вовчанська.

Керівник ГУР МОУ Кирило Буданов у Київській школі економіки заявив:

  • наступ росіян піде на спад за півтора-два місяця.
  • ворог не зможе повністю знищити нашу енергосистему, тотального блекауту і зупинки всієї країни не буде;
  • Кремль буде змушений піти на масштабну мобілізацію у 2025 році або зупинити війну;
  • Росія підрахувала: якщо Україна мобілізуватиме всіх військовозобов'язаних віком від 18 років, то зможе вести війну до 2033 року;
  • з військової точки зору відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас. Адже вибити ворога можна через дві ключові точки входу на півострів.

У Збройних силах України створюється єдина система по роботі з військовослужбовцями, членами сімей загиблих, зниклих безвісти, полонених військовослужбовців.

ВІЙНА: ВТРАТИ І НАСЛІДКИ

Ворог: втрати і наслідки

Загальні бойові втрати російської армії в Україні 5 по 11 серпня 2024 року становлять:

  • 8 010 загарбників
  • 36 танків
  • 108 бойових броньованих машин
  • 387 артилерійських систем
  • 5 РСЗВ
  • 8 засобів ППО
  • 1 літак
  • 2 гелікоптери
  • 301 БПЛА оперативно-тактичного рівня
  • 11 крилаті ракети
  • 498 одиниць автомобільної техніки й автоцистерн
  • 66 одиниць спеціальної техніки РФ.                                                                                     

Українські захисники атакували одну з газових вишок у акваторії Чорного моря. Ворог на вишці розмістив технічне розвідувальне обладнання та тримав до 40 осіб особового складу і використовував цю локацію для GPS-спуфінгу з метою зробити небезпечним цивільне судноплавство.

Україна: втрати і наслідки

Внаслідок обстрілів російськими окупантами Донецької, Херсонської, Запорізької, Сумської,  Миколаївської, Дніпропетровської, Харківської областей 20 людей загинули, 91 отримали поранення.

З 5 по 11 серпня російські окупанти випустили по території України понад 30 ракет та більш як 800 авіабомб.

Атака «Шахедів» 05.08

  • Сили протиповітряної оборони України знищили всі 24 російські ударні безпілотники типу Shahed в семи областях України.
  • Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури у двох районах Харківської області.

Атака 06.07

  • Сили протиповітряної оборони знищили чотири російські ракети та 15 із 16 ударних дронів типу Shahed.
  • У Київській області уламками збитих цілей пошкоджені житловий та офісний будинок, дві АЗС, будинок лісника. Пожеж на місцях падіння уламків немає.
  • У Києві в пошкоджена автостоянка у Деснянському районі. Загоряння внаслідок падіння не було.
  • Балістичні ракети, якими російські війська атакували Київ, могли бути російського або північнокорейського виробництва.

Атака 07.08

  • Сили протиповітряної оборони знищили 30 ударних безпілотників типу Shahed, якими Росія атакувала Україну.
  • У Київській області внаслідок падіння уламків російських безпілотників одна людина отримала поранення, в двох громадах зафіксовані пошкодження 22 приватних будинків.

Атака 11.08

  • Протиповітряна оборона України збила 53 із 57 ударних безпілотників типу Shahed. Також для ударів були застосовані північно-корейські балістичні ракети KN-23.
  • Внаслідок падіння уламків ракети на приватні житлові будинки у Броварському районі  Київщини 2 людини загинули, серед яких 4-річня дитина, 3 людей тяжко травмовано, серед яких 13-річна дитина.

Російські окупанти 09.08 завдали ракетного удару по Костянтинівці у Донецькій області ймовірно ракетою Х-38, поцілили у супермаркет, була пожежа, 14 людей загинули та 44 отримали поранення.

Зранку 6 серпня росіяни вдарили по щільній забудові в центральній частині Харкова, ймовірно, з ракетного комплексу «Іскандер». 1 людина загинула, 12 отримали поранення.

06.08 на війні загинув колишній оператор телеканалу «Вітер» (CBN) Володимир Чернишов із Кропивницького.

ВІЙНА: ПОЛІТИЧНІ РІШЕННЯ, ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОРИВИ, ОПК, ДОПОМОГА СОЮЗНИКІВ

Український тил

Президент України Володимир Зеленський

  • 05.08 заслухав доповіді Умєрова і Сирського про зброю для військових і ситуацію на фронті.
  • 06.08  провів засідання Ставки, під час якого головком Олександр Сирський доповідав про ситуацію на фронті по відеозв’язку. Серед ключових рішень Ставки – спрямування додаткового фінансування на ракетну програму.
  • 09.08 провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, обговорили посилення ППО, фронт та далекобійні спецоперації. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про оборонні дії на напрямках, звідки Росія завдавала ударів по українській території.
  • 07.08  підписав закони щодо продовження терміну дії воєнного стану в Україні та строку проведення загальної мобілізації.
  • 07.08  підписав закон щодо забезпечення військового поховального ритуалу під час почесного поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі.
  • 07.08 підписав закон щодо поновлення у колишньому військовому званні під час дії воєнного стану.
  • 08.08 зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу Сполучених Штатів та обговорив з нею, зокрема, припинення будь-яких спроб Росії затягнути війну.
  • 08.08 анонсував, що у вересні запрацює новий застосунок для учнів, студентів та викладачів «Мрія».

***

Візити до України

  • Міністр юстиції Японії Рюдзі Коїдзумі 05.08 прибув з візитом до Києва. Міністри юстиції України Денис Малюська та Японії Рюджі Коїдзумі підписали меморандум про співробітництво у сфері права та правосуддя.
  • Міністр з питань оборонної промисловості та оборонних закупівель Великої Британії Марія Ігл під час нещодавнього візиту в Україну зустрілася з колегами та лідерами оборонної промисловості.

Двопартійної делегації Палати представників Конгресу США 08.08

  • Голова ВРУ Руслан Стефанчук провів зустріч з делегацією, обговорили безпекову ситуацію та оборонні потреби держави.
  • Представник Президента в АРК Таміла Ташева під час зустрічі з делегацією конгресменів розповіла про ситуацію з правами корінних народів в тимчасово окупованому Криму.
  • Дружина Президента України Олена Зеленська обговорила з конгресменами США проєкти з відновлення ментального здоров’я.
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч із делегацією Конгресу США, під час якої обговорювалися підготовка до опалювального сезону та пріоритетні потреби в системах захисту.
  • Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца обговорив з конгресменами подальшу допомогу з боку США та її формати.

***

АТ «Українська оборонна промисловість» (УОП) за підсумками 2023 року отримало від реалізації продукції на 72% більше коштів, ніж роком раніше, що зробило компанію лідером зростання серед світових виробників озброєння. За цим показником Укроборонпром посів 49-те місце у рейтингу TOP 100 Defense Companies 2024.

Міністерство оборони 08.08 презентувало застосунок «Армія+», що дає старт цифровізації документообігу у Збройних силах; наразі він дає змогу подати електронний рапорт та взяти участь в опитуванні.

Кабінет міністрів:

  • ухвалив постанову, за якою графіки відключень не діятимуть для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва.
  • врегулював питання реєстрації та обліку транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України за спрощеною процедурою в умовах воєнного стану.
  • виділив МВС на облаштування полігонів та стрільбищ ₴500 мільйонів.
  • доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним військовим адміністраціям забезпечити розміщення генеруючих установок у низці закладів до кінця 2025 року.
  • урегулював питання проведення евакуаційних заходів населення до безпечних районів у разі загроз або виникнення надзвичайних ситуацій.

Міністерство фінансів України залучило від міжнародних партнерів понад 93 млрд доларів бюджетної підтримки з лютого 2022 року.

Українська сторона відкидає звинувачення Перехідного уряду Малі у нібито «підтримці Україною міжнародного тероризму» і залишає за собою право вжити всіх необхідних заходів політико-дипломатичного реагування у відповідь на недружні дії.

За сім місяців 2024 року підприємства Групи Нафтогаз – АТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта» – видобули 8,6 млрд кубометрів товарного газу. Це більш як на 7% перевищує аналогічний показник торік.

Україна 05.08 отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк.

На Олімпіаді-2024

  • Жан Беленюк, чемпіон з греко-римської боротьби українець (вагова категорія до 87 кг) став бронзовим призером
  • Гімнаст Ілля Ковтун став срібним призером Ігор
  • Боксер Олександр Хижняк приніс Україні третє «золото».
  • Каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули для України ще одне «срібло»
  • Ірина Коляденко стала срібною призеркою змагань із вільної боротьби

Міністерство охорони здоровʼя оголосило відбір представників громадськості у Раду з відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Львівський апеляційний суд розглянув апеляцію про зміну запобіжного заходу В'ячеславу Зінченку, підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, і залишив його під вартою.

Вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва з посади судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду. Крім того, ВРП вирішила звільнити Олексія Тандира, який обвинувачується у вчиненні смертельного ДТП у нетверезому стані, з посади судді Макарівського районного суду Київської області.

Союзники і партнери

Рада ЄС 6 серпня дала дозвіл на надання Україні траншу у розмірі близько 4,2 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility.

Сполучені Штати Америки 09.08 оголосили про надання чергового пакета військової допомоги Україні в обсязі 125 мільйонів доларів.

Міністерство оборони Литви у серпні надасть Україні новий пакет військової допомоги, в який увійдуть, зокрема, системи ППО малої дальності.

Міністерство фінансів США 09.08  внесло до санкційного списку 14 білоруських компаній та 19 фізичних осіб, які, на думку американського уряду, є причетними до допомоги у війні Росії проти України і ухилення від санкцій з боку білоруських оборонних підприємств.

Група з 67 депутатів Європарламенту звернулася до Європейської комісії із закликом до обмежувальних заходів проти Угорщини через рішення Будапешта спростити процедуру в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Європейська комісія 08.08 закликала владу Мексики заарештувати президента РФ Володимира Путіна, якщо той буде присутній на інавгурації новообраної президентки країни Клаудії Шейнбаум. Президент Мексики відмовився арештувати Путіна.

Повноваження спецпредставниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка залишає посаду, перейдуть до заступника держсекретаря з питань управління та ресурсів Річарда Верми.

На церемонії закриття літніх Олімпійських ігор у Парижі 11.08 прапор України нестимуть срібні призери Парвіз Насібов та Людмила Лузан.

Американський телеканал ABC підтвердив проведення 10 вересня перших дебатів між кандидатами у президенти США колишнього президента Дональда Трампа з діючою віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заручилася голосами 99% делегатів Демократичної партії за підсумками віртуального голосування 1-5 серпня. Камала Гарріс обрала кандидатом у віцепрезиденти у свою команду губернатора штату Міннесота Тіма Волза.

На прохання Ірану Російська Федерація вже почала постачання йому передових радарів і засобів протиповітряної оборони.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу заявив, що ізраїльська делегація візьме участь у переговорах з ХАМАСом щодо припинення вогню в обмін на звільнення заручників.

ПУБЛІКАЦІЇ ТА ІНТЕРВ’Ю

05.08/ Пекельний вогонь для росіян: як допоможуть F-16 Силам ППО.

06.08/ Патронатні служби у військових частинах: час настав.

06.08/ Юрій Юзич, історик, майор у відставці: Хлопці Бандери співпрацювали із МІ 6: чому ми про це не розповідаємо?

07.08/ Як російські спецоперації намагаються зірвати мобілізацію в Україні.

07.08/ Наталя Заболотна, перший заступник начальника Вінницької ОВА: Підтримка ветеранів сьогодні є запорукою нашого успішного майбутнього завтра.

07.08/ Катерина Павліченко, заступниця міністра внутрішніх справ: Уже задокументовано 310 фактів сексуального насильства, вчиненого під час війни.

08.08/ Тягнуть з музеїв і з-під землі: як окупанти розграбовують історичні цінності України.

08.08/ Сергій Козир, член Комітету ВР з питань прав людини: 200 об'єктів державної нерухомості готові до заселення ВПО.

09.08/ Китай-миротворець: чим завершилася четверта поїздка посланця Пекіна з миру для України.

09.08/ Малкольм Ненс, американський експерт з розвідки та боротьби з тероризмом, іноземний легіонер Сил оборони України: Українська армія після закінчення війни тренуватиме всі армії в Європі та США.

11.08/ Країни Балтії продовжують демонтаж МП: новий крок Естонії.

Підготувала Марина Дмитрів, Київ

Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *