У WP розповіли, як Тайвань готується до китайського вторгнення та вишколює громадян

У WP розповіли, як Тайвань готується до китайського вторгнення та вишколює громадян Мар’ян-Сергій ЧупакОсновні тези

  • Тайвань активізує підготовку до можливого китайського вторгнення, але стикається з проблемами у реалізації планів.
  • Уряд Тайваню зміцнює обороноздатність країни шляхом продовження обов’язкової військової служби та оновлення програми підготовки резервістів.
  • Молодь не поспішає відгукуватися на заклик до служби, а недоліки уповільнюють процес професіоналізації резервістів.

Тайвань готує своїх громадян до китайського вторгнення / Getty Images

Тайвань активізує підготовку громадян до можливого вторгнення Китаю. Водночас аналітики вказують, що влада стикається з проблемами у реалізації планів.

Уряд Тайваню зміцнює обороноздатність країни на тлі загрози з боку Китаю, що невпинно зростає. Зокрема, було продовжено обов’язкову військову службу та оновлено програму підготовки резервістів.

Тайвань, можлива війна та реальні проблеми

Попри зусилля, молодь Тайваню не поспішає відгукнутися на заклик до служби, а міністр оборони країни Веллінгтон Ку визнав, що недоліки устаткування та інструкторів уповільнюють процес професіоналізації резервістів.

Ми повинні чесно визнати, що потрібно швидко зміцнювати (підготовку – 24 Канал), оскільки є ще багато простору для вдосконалення,
– заявив Ку на засіданні законодавчого органу в червні.

Тайвань прагне створити професійний резервний контингент для підтримки 155 тисяч активних військовослужбовців.

Всі чоловіки, народжені у 2005 році та пізніше, зобов’язані проходити річну службу, а близько 2 мільйонів колишніх солдатів мають проходити перепідготовку кожні два роки.

Однак, за словами чиновників, вони відстають від графіка з планами навчання резервістів та призовників, які мають допомагати передовим військам у разі війни. Лише 6 відсотків призовників взяли участь у новій 12-місячній програмі цього року.

Експерти з оборони в Вашингтоні та Тайбеї закликають владу Тайваню прискорити підготовку, щоб стримати Китай та запобігти війні.

Останнє, чого хоче Тайвань, – це сумніви у зобов’язаннях щодо власного захисту з боку ключових гравців, таких як Китай та Сполучені Штати,
– сказав Метт Поттінгер, колишній заступник радника з національної безпеки США.

За словами аналітиків The Washington Post, Тайвань стикається з нестачею фінансування, інструкторів та обладнання для нових програм, що призводить до скарг учасників на якість навчання.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *