Росіяни мають просування на Донеччині та Луганщині: карта бойових дій 4 серпня

Росіяни мають просування на Донеччині та Луганщині: карта бойових дій 4 серпня Анастасія Лукашевська

Війна в Україні – карта бойових дій / Колаж 24 Каналу

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 140 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Також росіяни були активним на Торецькому та Куп’янському напрямках.

Про ситуацію на полі бою станом на 4 серпня, розповідає 24 Канал посилаючись на дані Генштабу ЗСУ, аналітиків DeepState та експертів Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу, за минулу добу росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 4 ракетних удари із застосуванням шести ракет, а також 49 авіаударів, скинувши 62 КАБи. Росіяни здійснили понад 5100 обстрілів, з них 106 — із РСЗВ.

Ворог завдав авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Локня й Миропілля Сумської області; Слобожанське, Липці, Ізбицьке й Глибоке Харківської області; Макіївка, Сіверськ, Дружба, Торецьк, Часів Яр, Гродівка, Зоря, Воздвиженка, Птиче, Олександропіль, Времівка, Благодатне, Урожайне Донецької області; Білогір’я, Мала Токмачка, Павлівка Запорізької області; Козацьке Херсонської області.

Натомість авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 5 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ росіян, а також уразили пункт управління, 5 засобів ППО, станцію РЛС, склад МТЗ та ще один важливий об’єкт окупантів.

Часів Яр – просування ворога

Аналітики DeepState повідомили, що росіяни просунулися в Часовому Яру на Донеччині.

“Ворог просунувся у Часовому Яру. Тривають бої біля Новоселівки Першої та у Залізному”, – ідеться у повідомленні.

Часів Яр на карті:

Просування є також в районі Кремінної та Сіверська

У зведенні Інституту вивчення війни ідеться, що російська армія має просування в районі Кремінної Луганської області, а також біля Сіверська та Часового Яру Донецької області.

За даними ISW, росіяни нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної. Також армія ворога просунулася в напрямку Сіверська: геолокаційні кадри за 2 серпня показують просування на північ від Роздолівки.

ISW пише, що російські війська просунулися вглиб Часового Яру.

“Геолокаційні кадри, оприлюднені 2 серпня, вказують на те, що росіяни просунулися далі на захід від каналу Сіверський Донець — Донбас у північно-східному мікрорайоні Жовтневий на сході Часового Яру”, – ідеться у звіті.

Ситуація на фронті: ранкове зведення Генштабу

На Харківському напрямку зафіксовано 6 боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян поблизу Тихого, Глибокого та Вовчанська.

Вовчанськ на карті:

На Куп’янському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень, зокрема біля Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового, Стельмахівки та Петропавлівки.

Синьківка на карті:

На Лиманському напрямку військо окупанти 8 разів атакували неподалік Макіївки, Невського та Тернів.

На Сіверському напрямку захисники відбивали штурмові дії російських окупантів поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки, Переїзного та Спірного.

Спірне на карті:

На Краматорському напрямку сталось 12 боїв у районах Васюківки, Часового Яру та Андріївки.На Торецькому напрямку – 20 боєзіткнень неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 45 штурмів в районах населених пунктів Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Желанне, Новоселівка Перша, Калинове, Межове, Карлівка, Свиридонівка, Скучне, Іванівка та Яснобродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 11 атак біля Красногорівки, Георгіївки, Пантелеймонівки, Костянтинівки та Парасковіївки, де росіяни намагалися прорвати нашу оборону.На Времівському напрямку російські війська здійснили сім штурмів поблизу Водяного, Костянтинівки та Роздольного.

На Оріхівському напрямку зафіксовано 2 російські наступальні дії неподалік Роботиного, росіяни не мали успіху.

На Гуляйпільському й Придніпровському напрямках обстановка без особливих змін.На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено.На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території Росії, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *