Призов добровольців без участі ТЦК можливий: Веніславський назвав умову

Призов добровольців без участі ТЦК можливий: Веніславський назвав умову Анастасія КолесніковаОсновні тези

  • Генштаб підтримав можливість призову добровольців на службу без участі ТЦК.
  • Цю пропозицію має схвалити Кабмін.
  • Веніславський пояснив, що добровольці можуть звертатися безпосередньо до командира частини, де бажають служити, в обхід ТЦК.

Веніславський заявив, що командири зможуть брати на службу громадян без участі ТЦК / Колаж 24 Каналу / Валентина Поліщук

В Україні хочуть дозволити мобілізацію громадян без участі ТЦК. Веніславський пояснив, що це означає та за яких умов є можливим.

У Генштаб підтримали мобілізацію без участі ТЦК. Нардеп, член комітету Ради з питань нацбезпеки Федір Веніславський зауважив, що відповідну пропозицію мають схвалити у Кабміні.

Як відбуватиметься мобілізація поза військкоматами

Веніславський пояснив, що ТЦК мають свої мобілізаційні плани та замовлення від Генштабу, а тому вони не завжди йшли на зустріч добровольцям, які висловлювали бажання служити в конкретних військових частинах. Потрапити до обраного підрозділу можна було лише підписавши контракт. Водночас не всі військовозобов’язані хочуть підписувати контракт.

Тому Генштаб запропонував, аби громадянин, який бажає воювати у конкретній частині, зв’язувався безпосередньо з її командиром в обхід ТЦК.

Веніславський зазначив, що військовозобов’язаний сам може знайти частину та звернутися до командира, або частина може вступити в комунікацію з громадянином, дані якого отримала з Резерв+ або реєстру військовозобов’язаних Оберіг.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *