“Дипломатичний подвиг”: Байден підтвердив обмін ув’язненими між Росією та Заходом

“Дипломатичний подвиг”: Байден підтвердив обмін ув’язненими між Росією та Заходом Анастасія Колеснікова

Захід визволив із російських в’язниць 16 людей / Колаж 24 Каналу / Getty Images

Останні дні ЗМІ звертали увагу на те, що з російських колоній та СІЗО почала зникати низка політв’язнів, серед них були російські опозиціонери, а також американські журналісти. Згодом з’ясувалося, що усіх їх готували до обміну, який відбувся 1 серпня в Анкарі.

Джо Байден прокоментував повернення ув’язнених. Він назвав його “дипломатичним подвигом”. За словами президента США, до обміну долучилися Німеччина, Польща, Словенія, Норвегія та Туреччина.

Кінець стражданням

Байден заявив, що вдалося домовитися про звільнення 16, зокрема п’ятьох німців та сімох громадян Росії, які були політв’язнями у своїй власній країні.

Деякі з цих жінок і чоловіків несправедливо утримувалися в ув’язненні роками. Усі вони перенесли неймовірні страждання та невизначеність. Сьогодні їхні муки закінчилися,
– наголосив президент.

Раніше у ЗМІ оголосили список тих, кого обміняли. З країни-агресорки визволили кореспондента WSJ Евана Гершковича, морського піхотинця США Пола Уілана, російського журналіста Володимира Кара-Мурзу, художницю Олександру Скочиленко, правозахисника Олега Орлова, журналістику “Радіо Свобода” Алсу Курмашеву, працівника Червоного Хреста з Німеччини Ріко Крігер.

Натомість Москві передали 8 осіб, зокрема офіцера ФСБ Вадима Красікова, якого засудили на довічне ув’язнення у Німеччині за вбивство чеченського командира, та подружжя Дульцевих, яких ув’язнили у Словенії за шпигунство.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *