Майже рік такого не було: Андрющенко зауважив дивні дії окупантів у Маріуполі

Майже рік такого не було: Андрющенко зауважив дивні дії окупантів у Маріуполі Наталя БельзецькаОсновні тези

  • Російські окупанти розміщують техніку у житлових масивах Маріуполя, але системи ППО ховають за містом, щоб цивільні їх не викрили.
  • Росіяни формують резерв у Маріуполі та завозять у місто кадирівські війська. Їх перевозили в цивільних фурах.
  • Петро Андрющенко вказує, що окупанти дивляться в бік Вугледару та Розівки, тому вже починають формувати ресурсно-резервну базу в Маріуполі.

Уже не вперше фіксується, що росіяни розміщують свою техніку у житлових масивах окупованого Маріуполя. Натомість системи ППО намагаються ховати за містом, адже бояться, що цивільне населення викаже окупантів.

Про це 24 Каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, додавши, що росіян не хвилює безпека мирного населення. Лиш страх, що засоби ППО викриють, змушує ворога забирати їх з житлових кварталів.

Росіяни змінили тактику у Маріуполі

Про ситуацію з протиповітряною обороною вже давно всі знають, тому її переміщення не викликає запитань. Проте незрозумілі речі відбуваються з оперативно-тактичними складами, на яких зберігають боєкомплект.

Росіяни знову почали формувати їх безпосередньо в житловій забудові. Такого ми не бачили вже майже рік. Востаннє це траплялося ще під час нашого контрнаступу, а тепер знову,
– розповів Петро Андрющенко.

Складно сказати, що змусило росіян змінити свою тактику. Проте зараз вони почали формувати резерв у Маріуполі. Вже помітні кадирівські війська, їх завозили замасковано в кузовах цивільних фур.

У нас є певні гіпотези щодо того, що відбувається. Здається, що росіяни дуже прискіпливо дивляться в бік Вугледару та в бік Розівки, що на Запоріжжі. З огляду на це, починають формувати ресурсно-резервну базу, зокрема, на території Маріуполя,
– зауважив Андрющенко.

Це означає, що боєкомплект і далі розташовуватимуть у житловій забудові. Так окупанти впевнені, що туди не прилетять ні дрони, ні ракети. Адже Україна не ризикує цивільним населенням.

Яким є життя в окупованому Маріуполі: останні новини

  • У місті панує беззаконня. Злочинна влада завозить у Маріуполь російські нацменшини, яким пропонує роботу та вигідну іпотеку на житло. Натомість в українців конфіскують будинки та переселяють у недобудовані бараки.
  • Місцеві бояться виходити на вулиці після 20 години, навіть у центральних районах важко когось зустріти. Це пов’язано з тим, що у Маріуполі залишилося дуже мало українців – близько 80 – 90 тисяч, хоча колись їх було понад пів мільйона.
  • Більшість будівель у місті далі зруйновані. Попри заяви окупантів, що вони відбудовують Маріуполь, люди досі живуть в оселях, які понівечені через російські удари. На вулицях стоять руїни, на які перетворились багатоповерхівки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *