Торецьк, евакуація: Втекла від батьків, які не дозволяли виїхати з «пекла»

Торецьк, евакуація: Втекла від батьків, які не дозволяли виїхати з «пекла» 01.08.2024 11:10 Укрінформ Як підрозділ «Білий Янгол» евакуює цивільних із Торецька

Попри постійні обстріли, деякі жителі Торецька досі не виїхали з міста. “Український Свідок” у супроводі підрозділу Нацполіції “Білий Янгол” показав як відбувається евакуація із прифронтового Торецька, що в Бахмутському районі на Донеччині, а також поспілкувався з тими, хто лишається у місті.

У новому відео проєкту “Український Свідок” – Торецьк, до якого росіяни підійшли впритул. Попри небезпеку постійних обстрілів, поліцейські з підрозділу “Білий Янгол” продовжують евакуацію цивільного населення. Одна з містянок на ім’я Аліна у прямому сенсі втекла від батьків.

“Я виїхала всупереч волі батьків, – розповідає дівчина. – Вони боялися, що зі мною щось станеться. Але вони не розуміють, що тут теж страшно”. Аліні двадцять шість років. Вона планує дістатися міста Дніпро, там знайти роботу та облаштовувати нове життя.

На питання журналістів, чи збирається Аліна забрати батьків, дівчина відповідає ствердно. “Хочу спробувати вмовити їх виїхати, – каже вона. – Але поки не знаю як, бо скоро у Торецьк, можливо, і пускати не будуть. Я не впевнена, чи зможу повернутись у рідне місто”.

Також співробітники Нацполіції евакуювали місцевого шахтаря та домовилися про вивезення з Торецька літнього подружжя. Останні відмовлялись евакуюватись через наявне господарство – картоплю та кролів. Та все ж таки поліціянтам вдалося домовитися з ними на виїзд у конкретний день.

З 26 червня 2024 року з території Торецької міської територіальної громади “Білий Янгол” разом із патрульною поліцією, ДСНС та місцевою владою евакуював 1340 людей. З них – 78 дітей.

“Український Свідок”

Донеччина Евакуація Поліція Торецьк Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *