КНДР могла передати РФ протитанкове зброю

Ракетний комплекс Bulsae-4 / globalsecurity.org

Протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4 вперше було помічено в Харківській області.

Росія, ймовірно, отримує протитанкові ракетні комплекси від Північної Кореї, що становить серйозну ескалацію. Нещодавно Bulsae-4 з'явився біля північної лінії фронту української війни і випустив шість ракет.

Про це пише Forbes.

У червні президент Росії Володимир Путін відвідав Пхеньян, щоб зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і підписати оборонний пакт між двома країнами.

Шість тижнів по тому, ймовірно, північнокорейська ракетна установка з'явилася поблизу лінії фронту на півдні Росії, біля кордону з Україною.

Схоже, що тісніші військові зв'язки між Росією та Північною Кореєю починають реально впливати на бойові дії. Якщо Північна Корея дійсно постачає бронетехніку Росії, це може допомогти вирішити одну з найбільших проблем Росії на полі бою — нестачу спеціалізованих бойових машин.

У вівторок або трохи раніше український безпілотник виявив незнайомий об'єкт біля Вовчанська, основного місця боїв у Харківській області. Після ретельного огляду виявилося, що це Bulsae-4 — шестиколісний танковий винищувач із ракетами. За інформацією оператора Kriegsforscher, він випустив шість ракет, перш ніж зник.

Bulsae-4 — це унікальний північнокорейський танк, який використовує шасі північнокорейської версії російського бронетранспортера БТР-80 та оснащений масивною баштою з вісьмома протитанковими керованими ракетами. Кожна ракета, ймовірно, важить десятки фунтів і має дальність кілька миль.

Він виконує ту ж задачу, що і спішені протитанкові ракетні комплекси, але забезпечує більшу швидкість, мобільність і захист.

Подробиці червневого договору між Росією та Північною Кореєю невідомі, але можливо, що він включає значні постачання північнокорейської техніки. Росії потрібно компенсувати втрату близько 600 бойових машин щомісяця в Україні. Тому, окрім танків Bulsae-4, російські військові можуть отримати й інші види північнокорейської техніки.

Видання пише, що Росія особливо страждає від нестачі сучасних танків і бронетранспортерів. Тому не виключено, що на російському боці фронту в Україні можуть з’явитися північнокорейські танки Pokpung-ho і бронетранспортери M2010. Допомогти цьому може те, що M2010 і Bulsae-4 мають однакове шасі.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін посилив співпрацю із Північною Кореєю через політичну ізоляцію у світі та брак боєприпасів.

Читайте також: 

На горизонті нова війна? Де в Азії може спалахнути новий конфлікт: інтервʼю з послом України в Японії Сергієм Корсунським

У Британії назвали Китай, Росію і Північну Корею “смертельними” загрозами

Чим займатимуться підрозділи КНДР в Україні: нардеп дав відповідь

 

 
 
 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *