Підозрюваний у вбивстві Фаріон відмовився давати свідчення

Підозрюваний у вбивстві Фаріон відмовився давати свідчення Мар’ян-Сергій ЧупакОсновні тези

  • Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, В’ячеслав Зінченко, відмовився давати свідчення у справі.
  • Адвокат Сулима посилається на Конституцію України, наголошуючи на законності такого рішення.
  • Захисник підозрюваного вважає, що докази причетності Зінченка до вбивства Фаріон є сумнівними.

Зінченко відмовився давати свідчення у справі про вбивство Фаріон / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:441x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше Аудіоновин

В’ячеслава Зінченка підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон. 18-річний юнак відмовився від того, аби давати покази в справі.

Про це журналістам розповів адвокат підозрюваного Ігор Сулима в інтерв’ю, яке вийшло 31 липня. Захисник послався на Конституцію України, наголосивши на законності такого рішення.

Зінченко відмовився давати покази

Захисник Зінченка стверджує, що, на його думку, доказів причетності Зінченка до вбивства Фаріон немає. Загалом, за його словами, доказова база, зібрана правоохоронцями, є сумнівною.

Він (В’ячеслав Зінченко – 24 Канал) відмовився від давання показів, посилаючись на 63 статтю Конституції,
– констатував адвокат Сулима.

За словами захисника підозрюваного, у доказовій базі справи немає ані пістолета, ані інших речей, які б доводили пряму причетність Зінченка до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Щодо записів з відеокамер. Як на мене, там дві різні особи ходить. Одна ходить як гоблін, вибачте, як мавпа така з розмашистими руками, а інша як звичайна людина,
– додав Ігор Сулима.

Зверніть увагу! Наразі В’ячеслав Зінченко перебуває під вартою, йому обрали відповідний запобіжний захід на 60 днів, до 22 вересня 2024 року, без права внесення застави. Підозрюваний під час спілкування з журналістами заявляв, що нібито нічого з Іриною Фаріон не робив.

Поліція повідомила юнаку про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, у якій йдеться про умисне вбивство. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Більше про вбивство Ірини Фаріон

  • Близько 19:30, 19 липня невідомий вистрілив у мовознавицю та професорку Ірину Фаріон неподалік від її будинку. Після цього нападник втік, а громадську діячку госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови.
  • Уже через декілька годин, о 23:33, керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова констатувала, що врятувати Ірину Фаріон не вдалось. Серце мовознавиці не витримало, хоча лікарі зробили усе від них можливе.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *