РФ розпочала масштабні навчання без участі Чорноморського флоту – ТСН новини 1+1

Росія розпочала військово-морські навчання без участі Чорноморського флоту / Фото: Associated Press

ВМФ Росії розпочав планові навчання в операційних зонах Каспійської флотилії та трьох своїх флотів, крім Чорноморського.

Росія розпочала великі багатоденні військово-морські навчання у вівторок, 30 липня, які пройдуть одночасно у Тихому океані, в Арктиці, а також на Балтійському та Каспійському морях. Чорноморський флот участі у навчаннях не братиме, адже він задіяний у війні з Україною, у якій вже зазнав значних втрат.

Про це повідомило DW з посиланням на міністерство оборони РФ.

У цьому черговому “брязканні зброєю” держави-агресора беруть участь понад 20 тисяч військових та цивільного персоналу у складі ВМФ, морської авіації та берегових сил. Крім того, до участі у маневрах залучені:

  • близько 300 кораблів, катерів, підводних човнів та суден забезпечення;
  • до 50 літаків та гелікоптерів морського базування;
  • понад 200 одиниць військової та спеціальної техніки.

У програмі багатоденних навчань заплановано понад 300 бойових вправ із практичним застосуванням зброї. Зокрема росіяни влаштують зенітні та артилерійські стрільби по надводних, підводних та повітряних цілях.

Зазначається, що головна мета навчань – перевірка готовності командування та особового складу до виконання бойових завдань.

Нагадаємо, РФ розпочала навчання з використання пускових установок ядерних ракет. У рамках навчань ракетні війська проведуть переміщення, розгортання та маскування мобільних ракетних установок “Ярс”.

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *