“Постійно готуємося”: в ВМС попередили, що найближчим часом Росія може здійснити атаку

“Постійно готуємося”: в ВМС попередили, що найближчим часом Росія може здійснити атаку Поліна БуяноваОсновні тези

  • Військово-морські сили України попередили про можливу атаку Росії та постійно готуються до цього.
  • Три російські підводні носії ракет знаходяться у морі, що може передувати комбінованій атаці.
  • За словами Плетенчука, є ймовірність, що це можуть бути навчання, які завершуються практичними стрільбами.

Росія може здійснити комбіновану атаку / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:431x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше Аудіоновин

Військово-морські сили постійно готуються до можливого масованого обстрілу з боку Росії. До того ж окупанти давно не здійснювали таких атак.

Нині у морі перебувають три російські підводні носії ракет. Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Росія може здійснити комбіновану атаку

Плетенчук пояснив, що три російські підводні носії ракет можуть мати на борту в загальній кількості до 12 ракет.

Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу. Тим паче давно його вже не було. Так, якщо ми бачимо в морі носії в певній кількості, зазвичай, це може передувати комбінованому обстрілу. Тому що самостійні атаки крилатих ракет зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття їх сягає 100,
– сказав речник ВМС.

За його словами, залишається ймовірність, що це можуть бути навчання, які зазвичай завершуються практичними стрільбами.

Так, якщо паралельно відбувається спорядження літаків, можлива комбінована атака. Як і завжди, не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги,
– підкреслив Плетенчук.

Водночас у Азовському морі ворожі кораблі відсутні – вони залишили акваторію після ураження Силами оборони порома “Славянин”. У Середземному морі ж зараз є 2 ворожі кораблі, з яких 1 є носієм крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 16 ракет.

На додачу, Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги й ракетну небезпеку для різних областей України читайте в нашому телеграмі. Підписуйтесь, щоб дізнаватися про все першими!

До слова, раніше у ВМС пояснили, що російська армія технічно може випустити крилаті ракети “Калібр” з ракетоносіїв у Середземному морі. Однак таким чином ворожі ракети порушать повітряний простір НАТО.

Однак враховувати можливість застосування ракет з Середземного моря все ж варто. Плетенчук наголосив, що це є важливим геополітичним фактором, який впливає на ухвалення відповідних рішень Україною та партнерами.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *