Чи відвідає очільник МЗС Китаю Ван Ї Україну

Очільник МЗС Дмитро Кулеба і голова МЗС Китаю Ван Ї / Фото: Twitter/Дмитро Кулеба

У Києві запевнили, що діалог між Україною та Китаєм триватиме на всіх рівнях.

Українське Міністерство закордонних справ надіслало запрошення очільнику МЗС Китаю Ван Ї відвідати країну. Китай зацікавила ця пропозиція.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Так, ми надіслали запрошення… Ми готові прийняти міністра Ван Ї в Україні, щоб він на власні очі побачив наслідки російської агресії проти нашої країни і щоб провести з ним іще глибші переговори з низки двосторонніх, регіональних, міжнародних питань. І я впевнений, що діалог між Україною та Китаєм триватиме на всіх рівнях”, – сказав Тихий під час брифінгу 30 липня.

Він додав, що діалог між Україною і Китаєм помітно активізувався від початку цього року і “дуже важливо, щоб Київ і Пекін вели прямий діалог, особливо з питань миру”.

“Тому так, ми надіслали запрошення (Ван Ї – ІФ-У). Я не говоритиму від імені міністерства закордонних справ Китаю про те, коли саме може відбутися цей візит. Їх зацікавила ця пропозиція… Ми будемо раді прийняти Ван Ї в Україні”, – наголосив Тихий.

Нагадаємо, очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів про відносини України і Китаю і відповів, чому Пекін раптово запросив його приїхати.

Кулеба надав ексклюзивні деталі перемовин із КНР журналістці ТСН Наталі Нагорній. Ось, що вдалося дізнатись їй з перших уст.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням повну версію інтерв’ю Кулеби з Китаю: ЦЕ ВПЕРШЕ! Китай ДОЗРІВ! Все про переговори, на чиєму боці Сі, чий план миру краще

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *