Відключення світла: голова Укренерго звернувся до українців із важливим проханням

Відключення світла: голова Укренерго звернувся до українців із важливим проханням Анастасія КолесніковаОсновні тези

  • 30 липня графіки відключення світла не діятимуть.
  • Голова Укренерго закликав українців перенести енергоспоживання на 11 – 15 години дня.

В Укренерго закликали українців економити світло / Колаж 24 Каналу / Pinterest

Останнім часом ситуація в енергосистемі покращилася. Відключень світла стало менше. Водночас в Укренерго закликали економити та готуватися до осінньо-зимового періоду.

Протягом 30 липня графіки відключення не застосовуватимуть. Голова Укренерго Володимир Кудрицький пояснив, що послабити обмеження вдалося завдяки похолоданню, а також виходу з планового ремонту додаткових генеруючих потужностей.

“До всіх одне прохання”

Водночас Кудрицький закликав українців економно споживати електроенергію. Зокрема, він попросив переносити енергоспоживання наразі на денні години, з 11-ої до 15-ої.

“У цей час найбільша сонячна активність і комфортна температура для роботи сонячних станцій”, – уточнив посадовець.

Він додав, що громадянам варто звикати до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері. “Ця звичка всім нам знадобиться восени і взимку”, – додав Кудрицький.

Раніше голова НКРЕКП Валерій Тарасюк спрогнозував, як вимикатимуть світло восени та взимку. За його словами, на вересень – жовтень зазвичай припадає період найменшого споживання електроенергії, тому відключення у цей період можуть бути менш частими, або взагалі відсутніми.

А ось взимку, ймовірно, повернеться липневий сценарій.

У Кабміні теж зробили прогноз. Радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко зауважив, що наступні три місяці, якщо й будуть виникати обмеження електроенергії, то вони матимуть незначний характер. Водночас це за умови, що не буде обстрілів.

Чому українцям вимикають світло менше

  • До ладу повернулися два енергоблоки атомних електростанцій. Йдеться про завершення робіт із завантаження свіжого ядерного палива. Два додаткових гігавати потужності дозволили скоротити кількість черг з 3 – 4 до 1 – 2.
  • Збереження сприятливої сонячної погоди. Приблизно з 12 до 16 години фотоелектричні панелі на сонячних електростанціях дають максимум генерації електричної енергії.
  • Зниження температури повітря з аномально високих 35 до 25 градусів, а вночі навіть нижче. Споживачі менше використовують промислові та побутові кондиціонери. Це дозволяє скоротити обсяг споживання.
  • Наразі встановився баланс між генерацією та споживанням електричної енергії. Він зберігається навіть вдень та увечері, тобто в пікові години.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *