«Тут, як у Хіросімі»: Ситуація в Торецьку очима військових

«Тут, як у Хіросімі»: Ситуація в Торецьку очима військових 30.07.2024 12:06 Укрінформ Захисники Торецька розповіли, що зараз відбувається у місті, як росіяни спопеляють його КАБами та які складнощі в утриманні позиції

Торецьк, що в Бахмутському районі на Донеччині – важлива логістична розв’язка, яка веде на Костянтинівку. Тому росіяни безперервно нищать його КАБами, перетворюючи колись тихе шахтарське містечко на попіл. Що відбувається у Торецьку зараз, журналістам “Українського Свідка” розповіли бійці 32 ОМБр.

У новому відео проєкту “Український Свідок” – нинішній вигляд Торецька. Цивільних тут майже не залишилося, адже росіяни безперервно обстрілюють населений пункт КАБами. Наслідки від прильотів можна побачити на відео.

“Російські літаки відпрацьовують накатами, – розповідає військовослужбовець 32 ОМБр “Саймон”. – Що це означає? Один скинув КАБ і полетів, за ним наступний. І так протягом сорока хвилин. І ми все це “ловимо”.

Журналістам показали вирву від прильоту КАБ-1000. “Окупанти стирають місто, – каже боєць. – Інакше вони зайти сюди не зможуть. Їм простіше складати квартал за кварталом, як у Сталінграді”.

Попри постійну небезпеку, у місті досі залишаються цивільні. Вони переважно ховаються у підвалах. Але є й такі, що наводять росіян на українські позиції. “Росіяни заходять у будинок, виходять звідти з бабусею чи дідусем, – розповідає “Саймон”. – І ті ледь не за руку ведуть їх, показують, де сидять наші хлопці. Не виключаю, що це робиться під дулом автомата. Потім противник наводить міномет або артилерію на наші позиції”.

Навіщо росіянам Торецьк? “Це важлива логістична розв’язка, яка веде до Костянтинівки, – пояснює військовослужбовець. – Як утримати місто? У нас проблема, як у всіх: КАБи. За тиждень росіяни можуть випускати до 800 керованих авіабомб по території України. Щоб вирішити цю проблему, нам потрібні F-16. Чекаємо на них, з літаками стане легше”.

“Український Свідок”

Донеччина Торецьк ЗСУ Агресія РФ Війна з Росією #stoprussia

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *