Ердоган – Хусейн, а Нетаньягу – Гітлер: між Туреччиною та Ізраїлем сталася словесна перепалка – ТСН

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган / Фото: Associated Press

У своїй заяві турецьке відомство заявило, що Ізраїлю "не вдасться знищити палестинців".

В МЗС Ізраїлю, коментуючи погрози турецького лідера Реджепа Ердогана, попередили, що він може повторити долю страченого 2006 року президента Іраку Саддама Хусейна. У відповідь в МЗС Туреччини порівняли прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу із лідером нацистської Німеччини Альфом Гітлером.

Про це йдеться у заяві зовнішньодипломатичного відомства Туречини у X.

“Так само, як геноцид Гітлера закінчився, так само закінчиться і геноцид Нетаньягу. Так само, як нацисти-геноцидники були притягнуті до відповідальності, ті, хто намагався знищити палестинців, також будуть притягнуті до відповідальності. Людство буде на боці палестинців. Ви не знищите палестинців”, – відповіли у МЗС Туреччини. 

Що передувало конфлікту

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац Х 28 липня написав, що “Ердоган іде слідами Саддама Хусейна”, реагуючи на погрози лідера Туреччини, який припустив імовірність введення турецьких військ в Ізраїль на тлі загострення на Близькому Сході.

“Ердоган іде слідами Саддама Хусейна і погрожує напасти на Ізраїль. Просто нагадаймо йому, що трапилося там і як усе закінчилося”, – написав Кац на платформі X та тегнув Ердогана. 

Нагадаємо, президент Туреччини Ердоган припустив вторгнення до Ізраїлю.

Туреччина погрожує увійти в Ізраїль! Ердогана порівняли з Хусейном!

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *