Як зміняться правила перетину кордону з 1 серпня: у ДПСУ пояснили

Як зміняться правила перетину кордону з 1 серпня: у ДПСУ пояснили Анастасія КолесніковаОсновні тези

  • З 1 серпня правила перетину кордону залишаються незмінними.
  • Для виїзду за кордон чоловіків призовного віку треба військово-обліковий документ та підстава для виїзду.

У ДПСУ прокоментували правила перетину кордону чоловіками призовного віку / Колаж 24 Каналу

У ДПСУ заявили, що з 1 серпня правила перетину кордону військовозобов’язаними залишаються тими самими, що й були. Для того, аби виїхати з України, потрібні військово-обліковий документ та підстава для виїзду.

З 1 серпня права на відстрочку від мобілізації втратять 10 категорій українців, зокрема до війська можуть потрапити студенти та аспіранти, які навчаються заочно або на вечірній формі, а також здобувають другу, третю вищу освіту. Це ж стосується багатодітних чоловіків, які мають заборгованість зі сплати аліментів.

Чи є зміни у перетині кордону

Речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону наголосив, що правила перетину кордону за останній час не змінювалися. Змін до постанови уряду номер 57 не вносилося.

Зараз для перетину кордону чоловіками від 18 до 60 років окремою умовою є наявність військово-облікового документа, це може бути паперовий або електронний документ.

У військово-облікових документах чоловіків, які мають відстрочку, має бути відмічена ця норма. Також якщо у прикордонників виникають якісь сумніви щодо документу, вони можуть перевірити на достовірність інформацію вказану у ньому через “Оберіг”.

Для перетину кордону іншими категоріями чоловіків необхідна наявність військово-облікового документа і тих документів, які прописані в правилах перетину кордону.

Наприклад, водії, які здійснюють перевезення вантажів або пасажирів, гуманітарної допомоги, повинні бути зареєстровані у системі “Шлях”, мати системно-розпорядчі документи і власне підтвердження мети поїздки.

Заборонено виїжджати за кордон студентам. За винятком невеликої групи у віці від 18 до 22 років, які їдуть за кордон з метою академічної мобільності.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *